Seoksia käyttämällä saat ohessa mukavan päänahan hieronnan annettua itsellesi.

Erilaisista hiustenhoitotuotteista jää välillä kertymiä päänahkaan ja karvatuppeihin. Välillä kunnon syvähoito päänahalle onkin tarpeen, jotta kertymistä pääsee eroon ja hiuksetkin saavat uutta eloa.

Alla on vinkit kolmeen DIY-syväpuhdistavaan seokseen, niin kuorintaa, puhdistavaa kuin syväpuhdistavaa päänahan hemmottelua varten.

1. Kuoriva sokerikauraseos

Tässä kuorinnassa yhdistyy fariinisokeri ja kaurahiutaleet, jotka hellästi kuorivat päänahkaa, tuovat kosteutta ja lisäävät verenkiertoa karvatuppeihin.

Tarvitset sitä varten 2 ruokalusikallista fariinisokeria, 2 ruokalusikallista hienoksi jauhettuja kaurahiutaleita ja 2 ruokalusikallista hoitoainetta.

Yhdistä ainekset kulhossa. Pese hiukset ensin shampoolla ja ota sitten pieni määrä DIY-seosta kädellesi ja pyörivin liikkein hiero sitä päänahkaasi. Huuhtele läpikotaisin.

2. Puhdistava ruokasooda+shampoo-seos

Lisää kerran kuussa ruokasoodaa shampoon joukkoon, niin saat helpon ja halvan puhdistavan shampoon, joka hellästi imee öljyä ja poistaa tuotekertymiä. Teepuuöljyn lisääminen mukaan auttaa hiuksia eliminoimaan bakteereja ja hilsettä. Tätä seosta ei ole kuitenkaan tarkoitettu värjätyille hiuksille.

Tarvitset tätä arten kukkurallisen ruokalusikallisen ruokasoodaa, yhden runsaan puristuksen shampoota (noin ruokalusikallinen) ja muutaman tipan teepuuöljyä.

Yhdistä ainekset ja laita seosta hiuksiisi keskittyen päänahkaan ja juuriin. Hiero seosta pari minuuttia hiuksiin ja nauti päänahkahieronnasta samalla poistaen tuotekertymiä ja kuollutta ihoa. Pese läpikotaisin lämpimällä vedellä.

3. Syväpuhdistava suolainen oliiviöljyseos

Yhdistettynä suola ja öljy stimuloivat hiusten kasvua ja poistavat hilsettä tai kuivaa ihoa ilman, että päänahka kuivuu. Oliiviöljyn rasvahapot kosteuttavat hiuksia ja suojaavat vaurioilta sitruunamehun liuottaessa tuotejäämiä.

Tätä seosta varten tarvitset 2 ruokalusikallista merisuolaa, 1-2 ruokalusikallista sitruunamehua ja 1-2 ruokalusikallista oliiviöljyä.

Sekoita ainekset yhteen, kastele hiukset ja hiero seos päänahkaan useiden minuuttien ajan. Pese hyvin ja käytä shampoota.

Lähde: Hello Natural