Videolla luodaan uudelleen kohtauksia neljästä romanttisesta komediasta ja mukana on myös niistä tuttuja näyttelijöitä.

Ariana Grande julkaisi tuoreen Thank U, Next -hittinsä musiikkivideon viime perjantaina ja kappaleen tavoin myös sen video on saanut nopeasti suuren suosion. Video on hatunnosto neljälle 2000-luvun alussa julkaistulle romanttiselle (teini)komedialle; videolla nähdään viittauksia elokuviin Mean Girls, Blondin kosto, Anna palaa sekä 13 ja risat.

Musiikkivideolla Grande astuu elokuvien päähahmojen saappaisiin ja luo uudelleen eri kohtauksia näistä neljästä elokuvasta. Rinnalleen hän on saanut muun muassa Jonathan Bennettin, joka näytteli Aaron Samuelsia Mean Girlsissä, sekä Blondin kostossa Paulette Bonfontéa näytelleen Jennifer Coolidgen.

Musiikkivideolla vilahtavat myös Kardashian-Jenner-perheen matriarkka Kris Jenner, Troye Sivan sekä Victorious-sarjan entisiä näyttelijöitä. Grande itsekin näytteli sarjassa ja tuli alun perin tunnetuksi Cat Valentinen roolista Victoriousissa.

Videon ohjannut Hannah Lux Davis kertoi Cosmopolitanille, että Grande oli ehdottanut Mean Girls -teemaisen musiikkivideon tekemistä ja ajatus kasvoi niin, että mukaan tuli lopulta neljä elokuvaa.

”Näillä elokuvilla on se yhteistä, että ne ovat pitkälti erotarina, jossa tyttö pääsee yli (erosta), on voimaantuneempi, tyytyväisempi, päättäväisempi nainen, joka on löytänyt oman tiensä”, Davis selitti elokuvien valintaa.

”Minusta se todella edustaa sitä, mistä Thank U, Nextissä on kyse”, hän lisäsi.

Thank U, Next on siis erobiisi, jonka Grande teki pian hänen ja Pete Davidsonin eron jälkeen. Kappaleen alussa Grande mainitsee entisiä poikaystäviään nimeltä ja heistä kolmelle on omistettu oma sivu Mean Girlsistä tutussa ”burn bookissa”, jota Grande selailee videolla.

Tuore musiikkivideo on ehtinyt rikkoa jo ennätyksiä,sillä se on YouTuben eniten katseluita 24 tunnissa kerännyt video. 22 tunnissa videota oli katsottu 46 miljoonaa kertaa ja se näin ohitti aiemman ennätyksen, joka oli BTS:n Idol-kappaleen musiikkivideon hallussa.

Tämän lisäksi YouTube kertoi, että Thank U, Next -video teki ennätyksen katsotuimpana videona YouTuben Premiere scheduling -ominaisuudessa, minkä kautta videota katsoi parhaimmillaan yhtä aikaa 829 000 ihmistä. Granden fanit lähettivät videon julkaisun aikana yli 516 000 chat-viestiä, joka on myös YouTube Premiere -ennätys.

Voit katsoa elokuvaviittauksia pursuavan musiikkivideon artikkelin yltä.

Lähde: Cosmopolitan, Variety