Talousasiantuntijan mukaan palkkaerot sukupuolten välillä vaikuttavat naisten kykyyn sijoittaa omaan tulevaisuuteensa.

Naiset ovat hyviä suunnittelemaan monia asioita etukäteen asusta tiedossa oleviin juhliin tai seuraavaan askeleeseen työuralla. Tilanne on kuitenkin toinen, kun on kyse rahasta.

2015 Money Mindset Reportin mukaan vain 15 prosenttia naisista omaa pitkäaikaisen suunnitelman omalle taloustilanteelleen. Sen sijaan miehistä 29 prosenttia on miettinyt talousasioitaan tulevia vuosia ajatellen ja puolet laittavat rahaa eläkerahastoihin.

Varainhoito firma LexION Capital Managementin perustaja Elle Kaplanin mukaan palkkaerot sukupuolten välillä vaikuttavan vakavasti naisten mahdollisuuksiin säästää rahaa tulevaisuutta ajatellen.

”Kun nainen tienaa vähemmän kuin työkaverinsa, voi olla todella pelottavaa investoida rahaa”, Kaplan sanoi Glamourille.

”Mutta se on kuitenkin paras asia, mitä voimme tehdä itsellemme. Kyse ei ole vain rahan tienaamisesta. Investointi mahdollistaa unelmien ja tavoitteiden saavuttamisen eläkkeellä olosta matkusteluun ja oman yrityksen perustamiseen. Mikä tahansa tavoite on saavutettavissa fiksun investoinnin avulla”, Kaplan lisäsi.

Kaplanin mukaan säästäminen ja sijoittaminen omaan tulevaisuuteen rahallisesti kannattaa aloittaa heti.

”Voit alkaa tulevaisuutesi rakentamisen pienillä askelilla nykyhetkessä sen sijaan, että kiipeäisit vuorta myöhemmin”, Kaplan totesi.

Lähde: Glamour