Tiettyjä harjaustapoja noudattamalla hiuksesi voivat paremmin.

Jos pyrit saamaan tai pitämään hiuksesi terveenä, ei harjan vetäminen suortuvien läpi umpimähkään silloin tällöin riitä. Hiusten harjaaminen vaikuttaa yksinkertaiselta askareelta, mutta siihenkin on oikeat, hyvät tavat.

Alla on New Yorkissa sijaitsevan Cutler Salonin kokeneen stylisti Kelsey Ostermanin säännöt hiusten harjaamiseen, mitä kannattaa noudattaa.

1. Valitse harja viisaasti

Ostermanin mukaan jos hiuksesti ovat taipuvaiset takkuuntumaan, ei tiivis boar bristle -harja ole ystäväsi. Lapioharja on paras vaihtoehto lähes jokaiselle hiustyypille.

”Se selvittää, mutta on silti hellä, koska harjakset ovat etäämpänä toisistaan eivätkä liian tiiviisti”, Osterman neuvoo.

2. Varo märkiä hiuksia

Olet saattanut kuulla tämän ennenkin, mutta kerrataan: älä harjaa hiuksiasi, kun ne ovat märät. Ostermanin mukaan tällä tavoin voit aiheuttaa hiusten katkeilua, koska kosteus heikentää hiusten vartta. Jos sinulla on kiire, kampaa hiuksesi suihkun jälkeen alas poninhännälle leveäpiikkisellä kammalla, koska muoviset piikit eivät niin todennäköisesti vahingoita märkiä hiuksia.

3. Alhaalta ylös

Hiusten harjaaminen alhaalta ylös voi tuntuaa luonnottomalta alkuun, mutta aloittamalla alhaalta voit selvittää takut hiusvarren matkalta ilman riskiä siitä, että vedät karvatupen pois. Aloita alhaalta ja erittele hiuksesi vaakasuoriin osioihin ja harjaa jokainen kerros yksi kerrallaan, kunnes suortuvasi ovat sileät.

4. Anna päänahalle hellää hoivaa

Osterman uskoo, että terveet hiukset alkavat päänahasta ja hän kehottaakin asiakkaitaan antamaan erityistä huomiota juurille harjatessaan hiuksiaan.

”Tavoite on vetää päänahan öljyt muualle hiuksiin”, hän sanoo.

”Päänahan öljyt ovat ’terveellisiä öljyjä’, jotka vahvistavat hiksiasia, eivät latista sitä”, Osterman lisää.

Joten kun olet saanut hiuksesi selvitettyä, vedä muutama pitkä harjausveto juurista latvoihin kiillon lisäämiseksi.

Lähde: InStyle