Moni harjaa hampaansa säännöllisesti, mutta pitkän päivän päätteeksi hammaslangan käyttäminen voi jäädä väliin.

Hammaslankaa olisi tärkeä käyttää edes kerran päivässä, suosittelee SmilesNY:n Timothy Chase. Hänen mukaan jos et käytä hammaslankaa, teet vain puolet työstä ja jätät puhdistamatta ruoan jäämät hampaiden välistä.

Hampaiden harjaaminen voi hoitaa hampaiden etu-, taka- ja päälypuolet, mutta hammasvälit ovat ne paikat, jotka ovat aito ongelma mahdollista reikiintymistä ajatellen. Tästä huolimatta reikiintyminen on vain yksi huoli.

Huolimaton tai olematon hammaslangan käyttö voi aiheuttaa myös ientulehdusta, tukikudostulehdusta ja hampaiden menettämistä. Negatiiviset vaikutukset eivät lopu suuhun.

”Ienongelmat voivat vaikuttaa muuhunkin kehoon”, selittää Creative Dental Caren Joseph Banker.

Hampaiden lisäksi terveys kiittää

Hammas- ja iensairaudet ovat Good Housekeepingin mukaan kytköksissä esimerkiksi ennenaikaisiin synnytyksiin ja sydän- ja verisuonisairauksiin. Hammaslangan käyttö kannattaa myös pinnallisemmista syistä.

”Se täysin, 100-prosenttisesti saa hampaasi näyttämään valkoisemmilta”, Banker sanoo.

Hammaslangan käyttäminen ei muuta hampaiden sävyä, mutta pehmeiden ruoan jäämien poistaminen saa hampaiden reunat sopimaan niiden etupuoleen. Ja lisäämällä ilmaa ikeneenin se auttaa tappamaan haisevia bakteereja.

Hammaslangan käyttämisestä on nykyisin tehty helpompaa hammaslankaimilla, joihin saa vaihdettavia vaihtopäitä. Hammaslangan käytön kanssa ei kuitenkaan kannata liioitella, sillä liian raju käyttö voi vahingoittaa ikeniä.

Lähde: Good Housekeeping