Aika monet juovat alkoholia liikaa, joka on terveyden kannalta huono asia.

Samalla monet haluaisivat vähentää alkoholinkulutustaan, mutta eivät kykene siihen. Onneksi alkoholiongelmaan on saatavilla monenlaista apua. Yksi mielenkiintoinen apu löytyy siitä mitä syö tai juo.

Hormonit vaikuttavat alkoholihimoon ja varsinkin yksi niistä

Se, että muutkin seurueessa juovat alkoholia tai tapa, jossa vain tulee helposti tartuttua viinilasiin, eivät ole ainoat syyt liialliseen alkoholinkulutukseen. Syynä on myös hormonituotanto ja tarkalleen ottaen hormoni nimeltään FGF21, jolla on ratkaiseva rooli alkoholinhimon säätelyssä.

FGF21 säätelee ruokahalua ja aineenvaihduntaa. Sitä alkaa vapautua maksan toimesta kehoon suuri määrä, jos syö ravintoa, joka lisää suuresti aineenvaihduntaa. Samalla tämän hormonin suuri määrä voi hillitä himoa makeisiin, mutta myös alkoholiin. Vähäinen määrä voi taas tehdä päinvastaisesti.

Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää kaikki kehon tarvitsevat ravintoaineet, on erittäin tärkeää, jos ei halua himoita sokeriherkkuja tai alkoholipitoisia juomia. Mutta jos haluaa hillitä himoa entistä enemmän, kannattaa syödä höyrytettyä kimchia, greippiä tai juoda vihreää teetä.

Myös runsaat ja terveelliset ateriat tukahduttavat himoa sokeriin ja alkoholiin.

Lähde: Antenne Bayern

LUE MYÖS