Terve hehku yhdistetään nuorekkaaseen ihoon.

Jos haluat ihosi hehkuvan kauniisti, kannattaa noudattaa ruokavaliota, jossa on runsaasti kasviksia ja hedelmiä. Myös huolellinen ihonhoito on tärkeää.

Ehow kertoo, miten saat kasvosi hehkumaan.

1. Ihon kuorinta

Kostuta kasvosi lämpimällä vedellä ja hiero hellästi mietoa kuorinta-ainetta kasvoille pyörivällä liikkeellä poistaaksesi kuolleet ihosolut. Vältä liian karheita kuorinta-aineita, jotka voivat ärsyttää ihoa.

Tee kuorinta vain kerran viikossa iltaisin välttääksesi ihon kiristymistä. Levitä kasvoille kosteusvoidetta kuorinnan jälkeen ja vielä kerran juuri ennen nukkumaanmenoa.

2. Kala

Syö enemmän kalaa. Kalan sisältämät omega-3-rasvahapot edistävät ihon elastisuutta. Suosi lohta ja valkotonnikalaa, ja syö niitä 2–3 kertaa viikossa. Näin ihosi ja hiustesi ulkonäkö paranee.

3. Vihreä tee

Juo kaksi kuppia vihreää teetä päivittäin. Siinä on polyfenoleja – antioksidantteja, jotka auttavat paksuntamaan ihoa ja suojaavat sitä auringon vaikutuksilta.

4. Vesi

Muista juoda myös riittävästi vettä päivän aikana, jotta ihosi nestetasapaino säilyy.

5. Kasvikset ja hedelmät

Syö enemmän kasviksia ja hedelmiä, sillä niiden sisältämät C- ja E-vitamiinit stimuloivat ihon kollageenia ja saavat ihon näyttämään kauniilta.

C-vitamiinia löytyy esimerkiksi appelsiineista, mansikoista, kukkakaalista, parsakaalista ja lehtikaalista.

E-vitamiinia taas sisältävät porkkanamehu, tomaattimehu, pähkinät ja oliiviöljy.

6. Uni

Riittävä uni on tärkeää. Seitsemästä kahdeksaan tuntia unta yössä stimuloi kollageenia ja elastisuutta kehossa, mikä auttaa ylläpitämään ihon nuorekkuutta.

Lähde: Ehow