Nopealla tavalla voit huijata viinisi maistumaan kalliimmaalta kuin mitä pullon hinta todellisuudessa oli.

Halvassa viinissä on puolensa: halvan pullon ostaminen ei tee niin suurta vahinkoa pankkitilillesi ja se usein maistuu aivan yhtä hyvälle kuin hintavammatkin vaihtoehdot. Jos kuitenkin ystäväsi ovat tulossa kylään ja haluaisit viinisi maistuvan kalliimmalta, siihen on olemassa näppärä niksi, joka tuo lisämakua halvimpaankin viiniin.

Cosmopolitanin mukaan sinun pitäisi kaataa halpaa viiniäsi tehosekoittimeen ja pyöräyttää sitä siellä 30 sekunnin ajan. Tämän pitäisi ilmastaa viiniä ja antaa makujen kehittyä lisää.

Cosmopolitan kertoo, että niksi on esitelty Dan Marshallin niksikirjassa, mutta hän ei ole ensimmäinen, joka on nostanut tehosekoitin-niksin esiin. Good Morning America on maininnut myös saman niksin.

”Blenderi-viinin innokkaat harrastajat laittoivat punaviiniä tehosekoittimeen ajatuksena, että prosessi ikäännyttäisi viiniä viidellä vuodella 30 sekunnissa. Joidenkin mukaan altistamalla nuori viini niin suurelle määrelle ilmaa voi nopeasti pehmentää tanniineja”, Good Morning America kertoo.

Jos et kuitenkaan omista tehosekoitinta tai et halua kaataa viiniä sinne, on Cosmopolitanin mukaan olemassa myös toinen tapa saada viini maistumaan kalliimmalta: kunhan vain kerrot ystävillesi, että se on kallista.

Journal of Marketing Research -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan ennakkokäsitys siitä, että viini on kallista, voi muuttaa kemiaa aivoissa, joten viiniä juova nauttii siitä enemmän.

Lähde: Cosmopolitan UK