Asiantuntija kertoi, mistä tietää milloin on aika heittää hajuvesi pois ja hankkia uutta tilalle.

Monella naisella on omat suosikkituoksunsa, joita he käyttävät säännöllisesti. Usein hajuvesivalikoima kuitenkin koostu useammasta tuoksupullosta, ja osa hajuvesistä on voinut olla kaappien ja meikkipussukoiden kätköissä jo kauan – ja kuten muutkin kosmetiikkatuotteet, myös hajuvesi pilaantuu.

Bustlen mukaan yleinen näkemys on, että viiden vuoden jälkeen pitäisi tarkistaa hajuvesi ja varmistaa, ettei sen väri ole muuttunut tai se ei haise oudolta. Jos jompikumpi näistä asioista on tapahtunut, voit olettaa tuoksusi olevan pilalla.

Hajuveden pilaantumisessa on kuitenkin paljolti kyse myös siitä, minkälaisesta tuoksusta on kyse.

”Se on suuresti kiinni itse hajuvedestä. Synteettiset tuoksut (keinotekoisista kemikaaleista valmistetut) kestävät todella pitkään – yli kaksi vuotta. Mutta tuoksut, joissa on luonnollisia aineksia, hajoavat paljon nopeammin, joten on tärkeää nuuhkaista niitä varmistaaksesi, että ne edelleen tuoksuvat hyvälle”, Scent Trunkin toimitusjohtaja Will Yin kertoi Bustlelle.

Synteettisen ja luonnollisen tuoksun välillä on eronsa.

”Synteettisten etu on se, että ne tuoksuvat aina samalle koko ajan, kun taas luonnollisten kohdalla tuoksu on aina eri (riippuen siitä, missä ainesosa on kasvanut tai minkälainen sää alueella oli)”, Yin selvensi.

Yinin mukaan pidentääksesi hajuvetesi käyttöikää, se kannattaa säilyttää viileässä, pimeässä paikassa ja pois auringosta. Tuoksuasiantuntija Chandler Burr suositteli taas säilyttämään hajuvettä jääkaapissa, jotta se pysyy mahdollisimman tuoreena.

Bustlen mukaan paras muistisääntö hajuvesien suhteen on, että jos se tuoksuu pahalle, se on luultavasti mennyt huonoksi, joten heitä tuoksu menemään ja hemmottele itseäsi uudella.

Olemme aiemmin kertoneet enemmänkin vinkkejä siitä, miten pidentää hajuveden käyttöikää säilyttämällä sitä oikeilla tavoilla ja voit lukea siitä lisää täältä. Olemme myös kertoneet vinkkejä, miten pidentää hajuveden tuoksua ylläsi ja voit lukea niitä täältä sekä täältä.

Lähde: Bustle