Hajuvesikin voi mennä pilalle, mutta kun säilytät sitä oikein, säilyy tuoksu hyvänä pidempään.

Värimuutokset ja epämiellyttävät tuoksut ovat kaksi paljastavaa merkkiä siitä, että hajuvesi on nähnyt parhaat päivänsä. Voit kuitenkin pidentää tuoksujesi käyttöikää säilyttämällä niitä oikeilla tavoilla.

Drom Fragrances -merkin hajuvesien valmistajat Jan Fockenbrock ja Caroline Ivanica kertoivat neuvonsa parfyymien säilyttämiseen.

Pidä tuoksut aina viileässä ja pimeässä paikassa. Fockenbrockin mukaan altistuminen lämmölle ja kosteudelle voi muuttaa tuoksua ja vaikuttaa sen ainesosien, kuten eteeristen öljyjen, fyysisiin ominaisuuksiin. Ivanica sanoo, ettei kylpyhuone ole välttämättä paras paikka hajuvesille. Jääkaappi tai kaapisto, joka ei ole liian pimeä ja liian kuuma (noin 5 astetta) on ideaali paikka.

Älä jätä korkkia pois tai avaa hajuvesipulloa liian usein. Tällä nimittäin voi olla negatiivisia vaikutuksia. Näin hajuvesi altistuu ilmalle, mikä Fockenbrockin mukaan voi hapettaa hajuvettä ja luoda häiritseviä hajuja.

Pidä hajuvesi alkuperäisessä pullossa. Voi olla houkutteleva ajatus vaihtaa hajuvesi erilaiseen pulloon, mutta se ei kannata. Ivanican mukaan siirtäminen toiseen pulloon altistaa parfyymin ilmalle jälleen ollen haitaksi tuoksulle.

Huomioi oudot muutokset tuoksussa tai värissä. Ivanican mukaan tuoksut yleensä tummuvat ajan myötä ja/tai saavat sivutuoksuja. Jos kuitenkin säilytät omiasi asiantuntijoiden vinkeillä, Fockenbrock uskoo parfyymiesi kestävän 2-3 vuotta.

Erilaiset tuoksut myös säilyvät eri ajan. Fockenbrockin mukaan sitrustuoksut menevät pilalle todennäköisimmin, koska niissä on normaalisti suuri prosenttiosuus sitrusöljyjä, jotka ovat herkempiä.

Itämaiset tuoksut kestävät yleensä pidempään, mutta värimuutoksia voi tapahtua makeiden tuoksujen, kuten vaniljan takia. Chypre-, kukkais- ja puumaiset tuoksut ovat taas kestävämpiä.

Lähde: Huffington Post