Palasiksi hajonnutta luomiväriä ei kannata heittää menemään, vaan siitä voi tehdä oman kysnilakkasävyn.

Moni meikkien ystävä tietää sen surullisen tunteen, kun on ostanut kalliin, ihanan luomiväripaletin ja löytää sen myöhemmin palasiksi hajonneena ja voi jo kuvitella, kuinka sen joutuu heittämään roskiin. Onneksi tämän hajonneen luomivärin voi kuitenkin hyödyntää muilla tavoin.

Good Housekeeping kertoo julkkisten kynsitaiteilija Jenna Hippin DIY-niksistä, jossa hän on hyödyntänyt juurikin hajonnutta luomiväriä. Niksi on simppeli: sekoita vain murskautunutta luomiväriä kirkkaaseen kynsilakkaan, esim. päällyslakkaan, ja saat oman sävyn, jolla lakata kyntesi – mitä enemmän laitat luomiväriä lakan sekaan, sitä peittävämpi sävystä tulee.

Ja vaikka luomiväripalettisi olisi ehjä, voi tätä tapaa käyttää hyödyntämään ne luomivärin sävyt, joita et käytä meikin tekoon. Tämä voi olla myös hyvä tapa hyödyntää vanhentuvia luomivärejä, sillä Good Housekeepingin mukaan luomiväri vanhentuu parin vuoden jälkeen.

Ei kuitenkaan kannata odottaa täydellistä lopputulosta.

”Teoriassa se voi toimia, riippuen kuinka hyvin ne sekoittuvat yhten”, Good Housekeepingin Instituen kauneusjohtaja Birnur K. Aral kertoi.

”Lopputulos voi olla paakkuinen eikä sileä tai kiiltävä”, hän varoitti.

Jos kuitenkin luomivärisi tai muu meikkituote olisi muuten menossa roskiin, kannattaa muistaa tämä mahdollisuus käyttää sitä oman kynsilakkasävyn tekemisessä.

Lähde: Good Housekeeping