Helena-Reet Ennetin mukaan kodin rakentaminen on kuin imperiumin rakentamista, minkä hän tekee tyttäriensä Estella Elishevan ja Ivanka Shoshanan vuoksi.

Helena-Reet Ennet, joka on yksi pohjoismaisen vaikutusvaltaisimpia naisia sosiaalisessa mediassa OHMYGOSSIP-bloginsa ja Twitter-tiliensä seuraajalukumäärien vuoksi, antoi vastikään haastattelun Nainen.comille. Tällä kertaa hän jakaa yksinoikeudella kanssamme, mitä koti ja äitiys merkitsevät hänelle.

Ennetillä on oma Ohmygossip Couture -muotibrändinsä, jota hän rakentaa ylpeydellä päivittäin 6-vuotiaan tyttärensä Ivanka Shoshanan ja 8-vuotiaan tyttärensä Estella Elishevan vuoksi. Nainen.com selvitti, miten Ennet kokee kotiin keskeisesti liittyvät asiat, kuten perheen ja äitiyden, jotka ovat keskeisiä voimavaroja hänen yrityksensä rakentamisen taustalla.


 

Mitä äitiys merkitsee sinulle?

Rakastan äitinä olemista; se on ykkösprioriteettini. Mikään maailmassa ei ole tärkeämpää minulle kuin lapseni. Äitinä oleminen mahdollistaa kunnian kokemisen joka päivä – jopa pienet asiat tuovat minulle hyvin paljon iloa, kuten se, että laulan lapsilleni pistäessäni heitä nukkumaan tai se, kun näen lapsieni pukeutuvan eri juhlapyhiä varten.

Mitä koti ja perhe merkitsevät sinulle?

Perhe on minulle hyvin tärkeä, ja rakastan viettää aikaa perheeni kanssa. Ei ole parempaa paikkaa kuin koti. Minulle on kaikki kaikessa se, että minulla on perheeni tukenani.

Lämminhenkinen koti ja toimiva vanhemmuus on ainoastaan mahdollista hyvän äidin avulla. Täydellisen kodin tulisi olla rakennettu rakkauden varaan. Rakkaus yhdistää perheen jäseniä, ja uskon, että äidillä on ensisijainen vastuu rakkauden osoittamisessa.

Minkälainen vastuu äidillä on kotona?

Äiti on tärkeä lapsen kannalta, sillä lapsi oppii äitinsä kautta asioita. Tämä oppiminen puolestaan vaikuttaa siihen, miten lapset kohtaavat haasteita ja menestyvät.

On mielestäni tärkeää muistaa, että jokainen lapsi on ainutlaatuinen. Itse yritän olla hyvä roolimalli ja hyvä äiti; pyrin viettämään mahdollisimman paljon aikaa lasteni kanssa.

Millainen rooli äidillä on kotona?

Itse yritän kannustaa ja motivoida lapsiani kaikin parhain keinoin. Jos huomaan, että he ovat hyviä jossakin, annan arvostusta.

Kodin rakentaminen on kuin imperiumin rakentamista. Perinteiset arvot ja elämäntyyli siirtyvät vanhempien kautta lapsille. Äidillä on keskeinen rooli lastensa opastamisessa ja kasvattamisessa.

Minkälaisia arvoja haluat itse äitinä opettaa lapsillesi?

Oman elämäni tarkoitus on valtuuttaa ja inspiroida lapsiani ja miljoonia muita ihmisiä, jotka rakastavat työtäni. Arvostan epämuodollisuutta, yksinkertaisuutta, luovuutta, ystävällisyyttä ja jalomielisyyttä sekä kauneutta. Uskon myös siihen, että ihmisen tulee toisinaan poistua mukavuusalueeltaan ja toisaalta, että on hyvä olla läsnä hetkessä.