Deittailutrendi ei ole uusi, mutta se on vasta saanut nimen, joka pohjautuu Charles Dickensin Saiturin joulun hahmoon.

Olet viettämässä joulua kotikonnuilla, kun saat samalta seudulta kotoisin olevalta ex-rakkaaltasi viestin, jossa hän kyselee yllättäen kuulumisia ja saattaa omata taka-ajatuksiakin. Kuulostaako tutulta? Jos kyllä, on Marleying-niminen deittailutrendi tullut sinulle tutuksi.

Marie Clairen mukaan deittisivusto eHarmony on selvittänyt, että 11 prosenttia sinkuista saa yhteydenoton ex-kumppanilta joulun aikaan. Nimi Marleying pohjautuu Charles Dickensin Saiturin joulun haamuun Jacob Marleyhin, joka ilmestyy tyhjästä jouluaattona oltuaan vuosia kuolleena.

Olipa ajatuksena sitten jouluinen yhden tai parin yön juttu ex-kumppanin kanssa tai aidosti kaverillisessa mielessä tarkoitettu kuulumisten vaihtaminen, on tämän trendin motivaationa Marie Clairen mukaan se, että kotikonnuille joulun viettoon suunnanneet ihmiset voivat tuntea olonsa yksinäiseksi ja/tai nostalgiseksi.

”Pelkästään se, että olet kotona käymässä vanhoissa kantapaikoissasi ei välttämättä tarkoita sitä, että sinun pitäisi olla yhteyksissä vanhaan kumppaniisi”, Rachael Lloyd eHarmonysta kommentoi.

Lloydin mukaan vaikka jotkut ihmiset ovat iloisia yhteyden luomisesta entisen rakkaan kanssa joulun aikaan, on tärkeää varmistaa kummankin osapuolen olevan samalla sivulla hämmennyksen tai tunteiden pahoittamisen välttämiseksi.

”Usein parisuhteet päättyvät hyvästä syystä, kuten pari ei vain sovi toisilleen. Jos tämä kuulostaa tutulta, suosittelemme ajan viettämistä perheen ja ystävien kanssa ja lomasta nauttimista sen sijaan, että palaisi suhteeseen, jossa samat ongelmat voivat nousta uudelleen esiin. Menneisiin palaaminen vain laskee mahdollisuuksia uuden, kestävän suhteen löytymiselle”, Lloyd sanoi.

Lähde: Marie Claire