Isän kirjoituksella on tärkeä viesti kaikille vanhemmille, niin eronneille kuin yhdessä oleville.

Eroaminen ei usein ole kovin helppoa ja vielä vaikeampaa se voi olla, jos parilla on lapsia. Yksi isä kuitenkin muistuttaa Facebook-kirjoituksellaan vanhempia siitä, että vaikka vanhempien suhde olisi päättynyt, ei se tarkoita sitä, etteikö toista kohtaan voisi olla kiltti ja mukava – ja sille on hyvä syy.

Bostonilainen kahden pojan isä Billy Flynn Gadbois kirjoitti Facebookissa heränneensä ex-vaimonsa syntymäpäivänä aikaisin ja vieneen kukkia, kortin ja lahjan lasten annettavaksi hänelle ja auttaneensa lapsia tekemään äidille aamupalaa.

”Kuten tavallista, joku kysyi minulta, miksi helvetissä teen ex-vaimoni hyväksi asioita. Tämä ärsyttää minua. Joten selitän sen teille kaikille”, isä aloitti kirjoituksensa.

”It’s my ex-wife’s birthday today so I got up early and brought flowers and cards and a gift over for the kids to give…

Julkaissut Love What Matters 12. helmikuuta 2017

”Kasvatan kahta pientä miestä. Esimerkki, jonka asetan sillä, miten kohtelen heidän äitiään, tulee merkittävästi muokkaamaan sitä, miten he näkevät naiset ja kohtelevat heitä ja se vaikuttaa heidän käsitykseensä parisuhteista. Minusta jopa vielä enemmän minun tapauksessani, koska olemme eronneet”, isä kirjoitti.

Gadbois kertoi TODAY:lle, että hänen Facebook-kirjoituksensa ”pointti” oli, että eronneiden vanhempien ei pitäisi antaa toisiaan kohtaan tuntemien negatiivisten tunteiden johtaa pikkumaiseen käytökseen lasten edessä. Julkaisussaan hän kirjoittaakin:

”Joten jos et ole hyvän parisuhdekäytöksen mallina lapsillesi, laita asiasi järjestykseen. Nouse sen ylle ja ole esimerkki. Tämä on sinua isompi asia.”

”Kasvata hyviä miehiä. Kasvata vahvoja naisia. Ole kiltti. Maailma tarvitsee heitä, nyt enemmän kuin koskaan ennen”, isä päätti kirjoituksensa.

Gadboisin mukaan he ex-vaimonsa kanssa päättivät varhaisessa vaiheessa panostavansa yhteishuoltajuuteen.

”Meistä on todella tärkeää näyttää toisillemme kunnioitusta ja välittämistä lasten edessä. Lapset haluavat huolehtia vanhemmistaan ja he eivät pysty siihen yksin. Joten jos on äitienpäivänä ja lapsella ei ole mitään annettavaa äidille… ei se tunnu niin hyvältä”, isä kertoi.

TODAY:n mukaan 4- ja 8-vuotiaiden poikien vanhempien kohdalla sama pätee myös päinvastoin: isänpäivänä Gadboisin ex-vaimo varmistaa, että lapsilla on isälleen lahja annettavana.

Hyvissä väleissä sujuva yhteishuoltajuus voi toisinaan olla helpommin sanottu kuin tehty, mutta Gadbois uskoo sen olevan vaivan arvoista. Hän sanoi TODAY:lle, että avioero voi tuoda esiin pahimmat puolet ihmisestä ja vaatii työtä saada välit siihen pisteeseen, jossa yhteishuoltajuus onnistuu esimerkiksi heidän tavallaan.

Indy100:lle isä kertoikin, että eron jälkeen kumpikin vanhempi joutui pääsemään yli asioista, jotta pystyivät laittamaan omat tuntemuksensa sivuun ja keskittymään lapsiinsa oman suuttumuksen ja katkeruuden sijaan.

”Se ei ole helppoa, mutta siinä voi onnistua”, isä muistutti.

”Olemme tehneet ajan kanssa kovasti töitä asettaaksemme rajat ja löytääksemme tavat käsitellä omia kanssakäymisiämme, jotta meidän omat ongelmat minimalisoituvat tai jäävät kotiin, kun on kyse lapsista. Se on jatkuva prosessi, mutta poikien onnellisuudessa, itsevarmuudessa ja turvallisuudessa on nähtävissä suuri ero sen jälkeen, kun aloimme työstää asiaa”, Gadbois kertoi.

TODAY:n mukaan Gadbois kirjoitti Facebook-julkaisunsa alun perin jo lokakuussa, mutta se jaettiin vasta Love What Matters -sivulla, mistä se lähti leviämään ja on saanut suuren suosion – tätä kirjoittaessa isän julkaisua on jaettu yli 212 000 kertaa.

”En sano, että jokaisen pitäisi auttaa lapsiaan tekemään aamupalaa. Mutta viesti, jonka ihmiset saavat, on näyttää kunnioitusta ja välittämistä toisiaan kohtaan lasten edessä ja auttaa lapsia huolehtimaan toisesta vanhemmasta, huolimatta siitä, mitä tunnette toisianne kohtaan”, isä päätti.

Lähde: TODAY, indy100