Parisuhteen voi päättää erilaisin tavoin ja jokaiseen liittyen on omat tapansa käsitellä eroa.

Jokaista rakkaustarinaa ei ole luotu kestämään ja sydänsurut ja ero tulevat lähes jokaiselle tutuksi jossain vaiheessa elämää. Parisuhteen päättäminen ei usein ole helppo tehtävä ja erota voi erilaisin tavoin; Pure Wow’n mukaan erilaisia eroja on seitsemän ja jokaiseen liittyen on omat tavat käsitellä ja selvitä erosta.

Alle on listattu erojen erilaiset tyypit sekä tavat, miten selvitä jokaisesta.

Yhteisymmärryksessä tapahtunut ero

Suhde on ollut kenties pikainen ja yhtenä iltana syödessä kumpikin vain huomaa, että kipinä on sammunut. Tästä seuraa ”Olen nyt parempi ihminen, kun tutustuin sinuun” -keskustelut ja paluu deittailun pariin – vaikka todellisuudessa saatat olla katsellut jo muita hetken aikaa sillä silmällä.

Ero, jonka tiesi tapahtuvan

Olet elänyt kumppanisi kanssa aivan päinvastaista elämää ja olette riidelleet paljon. Alkaa tuntua siltä kuin jokin olisi hassusti, mitä seuraa SE keskustelu, jota kumpikin on vältellyt pitkään. Tässä tilanteessa ei ole koskaan huono idea koettaa kehittää itselle jotain muuta ajateltavaa uuden tavoitteen – ei uuden romanssin – voimin: kenties alat harjoitella maratonia varten tai panostat uudella energialla töissä.

Yllättävä ero

Kaikki vaikutti olevan hyvin ja sitten suhde on ohi kuin salama kirkkaalta taivaalta olisi iskenyt. Tällaisia eroja on Pure Wow’n mukaan vaikein käsitellä, koska yleensä ei ole mitään selitystä miten tai miksi suhde ei onnistunut. Turvaudu ystäviisi, jotka aina muistuttavat sinua siitä, että olet upea ja ihana, ja saavat itseluottamustasi nostettua ja lähde heidän kanssa tuulettumaan.

Todella, todella ikävä ero

Häät olivat kenties olleet jo ajatuksissa ja ainakin kummallakin sama kotiosoite, kun suhde tulikin päätökseensä. Pure Wow’n mukaan yleensä tämä ero liittyy isoihin asioihin, lapsista tulevaisuuden suunnitelmiin. Toipumisesta voi antaa viitteitä se, kuinka kauan suhde on kestänyt. Jos takana on kymmenen yhteistä vuotta, voi suuremmat muutokset elämässä vasta auttaa korjaamaan särkyneen sydämen.

Yksipuolinen ero

Tässä on kyse siitä, että osapuolet eivät ole samalla sivulla ja sitä ei kenties koskaan tule tapahtumaan. Ehkä ajan myötä tilanne voisi muuttua, mutta tässä vaiheessa on parempi suunnata eri teille. Olipa tässä tilanteessa sitten suhteen päättävä osapuoli tai jätetyksi tuleva osapuoli, ero kirpaisee. Paljon. Pure Wow’n mukaan kuitenkin siitä selviää ja on entistä vahvempi, mutta kannattaa koettaa kasata itsensä erosta ennemmin, ei myöhemmin.

Välimatkan aiheuttama ero

Välimatka voi laittaa kapuloita rattaisiin suhteessa ja esimerkiksi eri puolilla maata tai jopa eri maissa asuttuaan kuukausien ajan, voi yhteys toiseen vain lopahtaa. Pure Wow’n mukaan tällaisen eron hyvä puoli on se, että päivittäinen elämä ei juuri muutu, koska yhdessä vietettyä aikaa ei välttämättä ole ollut paljon. Tästä huolimatta voi olla hyvä idea poistaa yhteystiedot, jotta ei antaudu houkutukselle soittaa toiselle aamuyöllä.

Uskottomuudesta johtuva ero

Tämä on eroista kamalin. Tässä tilanteessa kannattaa pyrkiä pitämään oma mieliala kurissa, olipa sitten erossa kumpana tahansa osapuolena.

Lähde: Pure Wow