Enemmistö suomalaisista aikoo osallistua keikoille heti rajoitusten salliessa, kertoo kysely

Striimikeikat ovat olleet livekeikkojen korvike korona-aikana ja valtaosa on myös valmis niistä maksamaan.

Koronapandemian takia erilaisia tapahtumia on peruttu tai siirretty myöhemmäksi, minkä myötä monilla musiikin ystävillä on kaipuu keikoille. Enemmistö suomalaisista aikookin osallistua livetapahtumaan heti rajoitusten salliessa, selviää musiikkimedioiden Rumban, Soundin ja Infernon teettämästä kyselystä.

Kyselyn vastaajista 62,7 prosenttia aikoo osallistua livetapahtumaan heti rajoitusten salliessa, kunhan turvaväleistä ja hygienista on huolehdittu asian mukaisesti. 40,4 prosenttia vastaajista olisi valmis osallistumaan elokuussa yli 500 henkilön konserttiin, mikäli sen kokoisia tapahtumia saisi järjestää.

Livekeikkojen korvikkeeksi korona-aikana ovat nopeasti yleistyneet netissä striimatut keikat, joille löytyy kysyntää. Kyselyn mukaan noin puolet (53,8%) vastaajista oli katsonut striimikeikan viimeisen viikon aikana ja kaksi kolmesta (68,5%) oli katsonut useita striimikeikkoja kuukauden sisällä.

Striimikeikoista ollaan myös valmiita maksamaan; 84,4 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi olevansa valmis maksamaan striimatusta keikasta ja sopivimpana hintana enemmistö heistä piti 6-10 euroa. Kaikista kyselyyn osallistuneista noin kolmannes (38,6%) oli jo maksanut striimikeikoista.

Striimikeikoissa kotimaiset artistit kiinnostavat suomalaisia enemmän kuin ulkomaisten artistien striimikeikat. Viisi toivotuinta kotimaista artistia olivat Happoradio, Antti Ketonen, Nightwish, Amorphis ja Stam1na, kun taas ulkomaisista artisteista eniten kiinnostivat Rammstein ja Iron Maiden.

Rumban, Soundin ja Infernon kyselyyn kerättiin vastauksia viikon ajan. Vastauksia tuli yhteensä 1 163.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.