Matkustamisesta tuli elämäntapa.

Elina Tervo, 33, matkustaa ympäri maailmaa. Hän on tehnyt niin jo neljä vuotta: siitä saakka, kun hän lopetti fitness-uransa. Hän myi kaiken omaisuutensa ja luopui asunnostaan.

”Päätin, että mukana saa olla vain sen verran mitä itse jaksaa kantaa. Eli nyt neljä vuotta kaikki omaisuuteni on mahtunut yhteen matkalaukkuun”, Tervo kertoo Nainen.comillle.

”Olen ehdottomasti sitä mieltä, että ihminen on onnellisempi mitä vähemmän omistaa ja mitä enemmän pystyy elämään ja kokemaan.”

Koska Elina reissaa paljon yksin, pidetään häntä ”rohkeana”. Elinasta se on hassua.

”Onko rohkeaa olla itsenäinen nainen”, hän kysyy.

Elina on tehnyt myös toisen rohkean teon; hän otti itselleen silikonirinnat. Elinan ulkonäkö saa paljon huomiota maailmalla, mutta kateuteen hän ei ulkomailla juurikaan törmää.

”Haluan olla näyttävä nainen ja näyttää naiselta ihan kaikkine kurveineni. Jokaisella naisella pitäisi olla oikeus olla juuri selllainen kuin haluaa”, hän selittää.

”Tämä on suuri osa sitä, miksi viihdyn mailmalla. Täällä tapaa paljon avarakatseisia ihmisiä. Ihmisiin uskotaan ja heitä kannustetaan. Kateutta en ole paljoakaan kohdannut”, hän lisää.

Kauneusleikkauksiin liittyy paljon ristiriitaisia tunteita, mutta Elina ei ymmärrä, miksi ihmisillä on niin vahvoja mielipiteitä toisten henkilökohtaisista valinnoista.

”Elämä on lyhyt ja jokainen tehkööt itselleen ihan mitä haluaa kunhan on onnellinen ja tyytyväinen itseensä. On outoa, että ketään edes kiinnostaa, onko jollekulle tehty jotain. Kauneusihanteet muuttuvat jatkuvasti ja on ihmeellistä, että Pohjoismaissa kuiskutellaan ja kysellään, mitä kellekin on tehty. Harvassa on enää mitään aitoa tai luomua vaikka luonnollista ulkonäköä tavoitellaankin”, Elina kertoo.

”En missään nimessä kannusta ihmisiä leikkelemään itseään. Mutta jos jokin asia omassa kehossa häiritsee , niin tee asialle jotain treenillä, ruokavaliolla tai leikkaa se, jotta voi keskittyä miettimään tärkeämpiä asioita”, hän kehottaa.

Perusta käsin Nainen.comin haastatteluun vastaileva nainen matkusti viime vuonna 22 maassa. Matka Etelä-Amerikassa jatkuu vielä muutaman kuukauden, eikä hänellä ole tällä hetkellä aikomustakaan asettua aloilleen.

”Minun sydämeni on luotu kulkemaan ja matkustaminen varmasti jää pysyväksi elämäntavaksi”, hän sanoo.

”En välitä, mitä epäilijöiden mielestä tässä elämässä pystyy tai ei pysty tekemään. Haluan olla juuri minä, enkä joku muu.”