Ennen uudelle vuosikymmenelle siirtymistä jokaisen kannattaisi oppia nämä 20 asiaa.

Elämä on täynnä erilaisia opetuksia, mutta kaikki niistä eivät välttämättä ole kovin helppoja tai miellyttäviä. Näitä opetuksia on käyty läpi kysymys-vastaus-sivusto Quoran käyttäjien keskuudessa, kun heitä pyydettiin listaamaan 20 karua elämän oppituntia, jotka jokaisen pitäisi oppia ennen kuin täyttää 30 vuotta.

Vastausten joukosta Max Lukominskyin listaus on saanut muita suuremman suosion ja on yli sadan vastauksen joukosta esillä ensimmäisenä – eikä ihme, sillä hän nostaa esiin hyviä pointteja. Lukominskyin listauksen voit lukea suomennettuna alta.

1. Elämä on jo alkanut. Ei ole olemassa mitään väliaikaa tai kokeiluversiota. Jokaisella päätöksellä on väliä.

2. Nettiystävät eivät ole oikeita ystäviä. Valitettavasti se on totta. Suurin osa heistä ei välitä sinusta ja ei ole luonasi, kun kaipaat apua.

3. Jos rakastut, valmistaudu särkemään sydämesi. Se on vaikeaa ja se sattuu.

4. Opiskelu-urasi ei lopu lakkiaisiin. Tieto on elintärkeää. Jos et halua jäädä jälkeen ja muiden jalkoihin, jatka opiskelua.

5. Perheenjäsenet ovat tärkeimmät ihmiset elämässäsi. He ovat ainoita, jotka välittävät sinusta. Kohtele heitä hyvin ja arvosta heitä.

6. Heikkouksillasi ei ole väliä. Opi hyväksymään tämä. Ainoastaan vahvuuksillasi on väliä. Paranna niitä.

7. Minkä tahansa tekeminen, millä on merkitystä, vie vuosia. Älä oleta saavuttavasi tavoitteitasi liian nopeasti. Se vie luultavasti paljon kauemmin aikaa kuin kuvittelit.

8. Kaikki mahdollisuudet kasvuun ovat mukavuusalueesi ulkopuolella. Ota tavaksi poistua omalta mukavuusalueelta. Löydä epämukavuusalueesi ja astu sinne.

9. Rikkonaisiin suhteisiin ei kannata jäädä. Älä hukkaa aikaasi asioihin, joita et voi korjata enää. Päästä niistä irti ja jatka eteenpäin.

10. Maailma on täynnä epäoikeudenmukaisuuksia. Kohtaat elämäsi aikana niitä paljon. Ole valmis!

11. Onni tulee heille, jotka tekevät kovasti töitä. Hyvät asiat eivät saavu heidän luo, ketkä kodottavat. Sinnikkyys ja kova työ ovat ainoat edellytykset onnelle.

12. Ei ole täydellistä hetkeä aloittamiselle. Jos haluat aloittaa jotakin, toimi nyt. Älä odota parempaa hetkeä. Se ei koskaan koita.

13. Et voi olla kaikkialla ja omistaa kaikkea. Opettele tekemään oikeat valinnat ja sitoudu asioihin, joilla on eniten väliä.

14. Jokainen elämässäsi oleva ihminen ansaitsee arvostusta. Älä pidä ihmisiä itsestään selvänä.

15. Kokemukset ja tunteet ovat parhaimmat sijoituskohteesi. Perinteiset menestyksen mittarit – hienot autot ja talot – eivät ole enää olennaisia. Tunteet, muistot, kokemukset, tieto. Näillä asioilla on väliä.

16. Myöhemmin tarkoittaa usein ei koskaan. Älä siirrä mitään myöhemmäksi. Elä hetkessä!

17. Menestys on yhtä kuin sinnikyys. Älä luovuta. Pysy omistautuneena unelmillesi. Niiden tavoitteleminen on vaikeaa, mutta se on kaiken sen kamppailun arvoista.

18. Säännöllinen kuntoilu on elintärkeää. Pidä huolta terveydestäsi ja kehostasi. Kuntoile säännöllisesti ja varmista, että olet hyvässä kunnossa.

19. Epäonnistumisillasi ei ole väliä. Vain voitot lasketaan. Näin ollen, älä pelkää epäonnistua.

20. Kukaan ei auta sinua. Sinun täytyy auttaa itse itseäsi.

Muiden vastauksia voit lukea täällä.

Mitä mieltä olet listauksesta? Entä mitä lisäisit listalle? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Inc.com


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia