Libidoa alentavat ruoka-aineet on julistettu ja yllättäen valkosipuli ei ole listalla.

Sen sijaan, kumppanit jättävät seksin väliin todennäköisemmin suklaapatukan syömisen jälkeen tutkijoiden mukaan, jotka väittävät, että makea herkku on täynnä kemikaaleja, jotka antavat aivoille samanlaisen tyydyttyneen tunteen kuin seksin jälkeen.

Lue listasta mitkä ruoka-aineet voisivat olla osasyynä haluttomuuteen.

Tummasuklaa

Naisten haluttomuuden syynä voi olla suklaan syöminen.

Suklaalla uskotaan olevan samanlainen vaikutus aivoihin kuin seksillä dopamiinin ja serotoniinin, ansiosta. Koska maukas herkku tyydyttää samat alkukantaiset tarpeet, sen sanotaan olevan syy heikentyneeseen seksin haluun.

Kalifornian yliopiston tutkimuksessa tutkijat kysyivät 723 ihmiseltä kuinka usein he söivät suklaata. Naisten osuus oli keskimäärin 2,5 kertaa viikossa ja miesten 1,8 kertaa. Tutkimuksessa naisilla oli huomattavasti vähemmän kiinnostusta seksiin. Tohtori Beatrice Golomb sanoi: ”Suklaata useammin syövät naiset ilmoittivat olevansa seksistä kiinnostuneita huomattavasti vähemmän. Suklaa voi osaltaan tyydyttää samoja tarpeita kuin seksikin.

Miksi et yrittäisi jättää jälkiruoka väliin seuraavalla kerralla ja katso, ovatko asiat makeammat lakanoiden välissä.

Monet ruoka-aineet aiheuttavat testosteronitason alenemista, joka puolestaan johtaa haluttomuuteen.

Soijamaito ja Tofu

Vaikka soijamaito tai tofu on terveellistä, ylenmääräisten määrien syöminen voi todella vähentää testosteronin määrää veressä ja vähentää seksihalua kumppanillasi.

Tutkijat havaitsivat, että miehet, jotka nauttivat 120 mg soijaa päivässä, ilmoittivat testosteronin vähenemisestä European Journal of Clinical Nutrition -tutkimuksen mukaan.

Ja pariskunnat, jotka haluavat tulla raskaaksi saattavat haluta poistaa sen kokonaan ruokavaliostaan, sillä Human Reproduction -lehdessä vuonna 2008 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että soija voi vähentää miehen siittiöiden määrää.

Minttu

Minttu sisältää huomattavan määrän mentolia, mikä vähentää testosteronitasoa ja johtaa haluttomuuteen.

Lakritsi

Vaikka lakritsilla on joitain terveysvaikutuksia, kuten ylähengitystieinfektioiden lievittäminen, haavaumien hoitaminen ja ruoansulatuksen helpottaminen, lakritsi voi alentaa testosteronitasoa.

Jaa tämä artikkeli myös ystävillesi vinkiksi.

Lähde: woman&home