Kissanpennut omakseen ottanut koira on alkanut jopa imettää niitä.

Daisy-beagle ja kaksi kissanpentua ovat muodostaneet odottamattoman siteen ja kolmikosta on tullut pieni eläinperhe. Vuoden ikäinen koira on ryhtynyt niiden uudeksi emoksi ja jopa imettää kissapentuja, jotka ovat saaneet nimet Fletcher ja Dexter.

Staplehurstissa, Englannin Kentissä asuvan Jane Whittonin ja hänen perheensä omistama koira lähentyi kissanpentujen kanssa heti, kun ne tuotiin kotiin. Whitton kertoo, että oli ensin ajatellut ottaa vain yhden kissanpennun, mutta toisin kävi.

”Maanviljelijä, jolta kissanpennut ovat peräisin, ei halunnut pitää niitä itse, mutta halusi löytää niille kodin tuntemiensa ihmisten luota. Meidän piti alun perin ottaa vain Dexter, punakirjava kissa”, Whitton sanoi.

”Mutta kun menimme hakemaan sitä, näimme pienen mustan kissanpennun omillaan. Sydämeni suli. Ajattelimme, että ’no hitto vie’ ja päätimme ottaa myös sen”, hän jatkoi.

Suojeleva uusi emo

Nyt Daisy ja kissanpennut ovat niin läheisiä, että ne nukkuvat samassa sängyssä yhdessä ja uskollinen beagle katsoo niiden perään. Koira on alkanut myös tuottaa maitoa ja imettää kissanpentuja.

”Sanoimme lapsille ja Daisylle, että ovat varovaisia pentujen kanssa, koska ne ovat niin pieniä, mutta Daisy välittömästi alkoi suojella niitä”, Whitton kertoi.

”Jos toinen koiramme juoksee niitä kohti, Daisy menee väliin. Ne nukkuvat sen kanssa ja se nuuskii niitä varmistaakseen, että ne ovat kunnossa. Daisy alkoi vasta tuottaa omaa maitoa ja imettää niitä, mikä on melko tavatonta”, hän lisäsi.

Whitton toivoo, että kissanpentujen kasvaessa ne pysyvät yhtä läheisinä koiran kanssa ja jatkavat yhdessä leikkimistä ja nukkumista. Tällä hetkellä hän kutsuu Daisya kissojen ’suojelijaksi’ ja ’sijaisäidiksi’, sen luota niin äidillenen side niihin.

”Daisy on käytännössä kuin niiden emo”, hän totesi.

Kolmikosta uutisoineen Metron mukaan on täysin turvallista, että koira imettää kissoja. Onkin mahdollista, että kissanpennut eivät olleet valmiita vierottumaan emostaan ja beagle otti ohjat omiin käsiinsä hoksattuaan, sen olevan tarpeen.

Voit katsoa hellyttävän videon kolmikosta artikkelin yltä.

Lähde: Metro