Miljoonat ihmiset ympäri maailman seuraavat intohimoisesti urheilua – jopa niin intohimoisesti, että erilaiset tilaisuudet, tapahtumat ja sovitut tapaamiset voivat jäädä väliin.

Useampi kuin neljä viidestä (86 %) urheilufanista on vähintään kerran jättänyt jonkin aiemmin sovitun asian väliin katsoakseen urheilua. Tämä selviää Top Rated Casinosin teettämästä kyselytutkimuksesta.

Kyselytutkimukseen vastasi 3 070 urheiluhullua fania. Heiltä kysyttiin, ovatko he koskaan jättäneet jotakin väliin katsoakseen urheilua ja jos kyllä, niin minkälaisen tilaisuuden tai muun sovitun asian he jättivät väliin.

Eniten urheilulle jää jalkoihin työt, sillä keskimäärin 84 prosenttia vastaajista myönsi lintsanneensa töistä katsoakseen joukkueensa tai urheiluidolinsa suoritusta. Myös kumppani jää kakkoseksi, kun 78 prosenttia kertoi jättäneensä vuosi- tai hääpäivänsä väliin urheilun takia.

Perhepiirin tapahtumat ovat kolmanneksi yleisin asia, jotka jäävät urheilun jalkoihin. 73 prosenttia vastaajista tunnusti jättäneensä esimerkiksi tädin syntymäpäivät tai siskon valmistujaiset väliin kannustaakseen joukkuettaan tai lempiurheilijaansa.

Jalkapallo ja olympialaiset liimaavat ruudun ääreen

Kyselyn tulosten perusteella urheilun laittaminen etusijalle ei kaduta ihmisiä. Kyselyyn vastanneista peräti 92 prosenttia kertoi, ettei tuntenut syyllisyyttä ja tekisi saman uudelleen, kun kahdeksan prosenttia oli katuvampi siitä, kuinka on ollut poissa tilaisuuksista urheilun takia.

Kyselyssä myös paljastui, että etenkin jalkapallon seuraaminen saa ihmisiä jättämään tilaisuuksia ja tapahtumia väliin. 88 prosenttia vastaajista kertoi, että jalkapallon MM-kilpailut ja Mestarien liigan ottelut ovat pääsyyt, miksi he jättäisivät sosiaalisen tapahtuman väliin.

Jalkapallon perässä tulevat olympialaiset (79 %) ja autourheilu (68 %), kun taas koripalloliiga NBA piti urheilutapahtumien listalla perää 12 prosentilla. Suomalaisten rakastamaa jääkiekkoa ei ollut mukana kyselyssä käytetyissä urheilulajeissa ja -tapahtumissa.

Alla vielä listamuodossa yhteensä 14 erilaista tapahtumaa, tilaisuutta tai muuta sellaista, joita ihmiset jättävät urheilun takia väliin.

 1. Työ (84 %)
 2. Vuosi- tai hääpäivä (78 %)
 3. Perhetapahtumat (73 %)
 4. Treffit (66 %)
 5. Jonkun syntymäpäivät (61 %)
 6. Jonkun häät (57 %)
 7. Reissu/matka (46 %)
 8. Erityiset juhlapäivät (41 %)
 9. Konsertti/keikka (31 %)
 10. Kokeet (26 %)
 11. Lapsen syntymä (21 %)
 12. Valmistujaiset (13 %)
 13. Festivaalit (11 %)
 14. Hautajaiset (9 %)