Ihotautilääkäriltä saa usein hyviä neuvoja ja apuja monenlaisiin ihosairauksiin ja iho-ongelmiin.

On kuitenkin asioita, jotka heiltä saattavat jäädä mainitsematta, mutta jotka sinun todella tulisi tietää. Tässä viisi sellaista:

1. Jos jokin hoitomuoto ei toimi kolmen kuukauden jälkeen, se ei todennäköisesti toimi koskaan.

Monet naiset käyttävät varsinkin hormonaalisen aknen hoitoon ja ryppyihin vuositolkulla samoja reseptivoiteita, joiden hoitovaste on heidän kohdallaan huono. He elättelevät toiveita, että jonain päivänä voide alkaa vaikuttaa. Jos hoitovoide ei ole alkanut tehota vielä kolmen kuukauden käytön jälkeen, se ei todennäköisesti ala auttaa koskaan.

2. Ihon kohteleminen sotatantereena ei paranna sitä.

Etenkin akneiholle käytetään usein hyvin voimakkaita hoitomuotoja ja lääkkeitä. Salisyylihappo, bentsyyliperoksidi ja tretinoiini tulevat tutuiksi, samoin kuin alkoholia sisältävät kasvovedet. Todennäköisesti tämä kemikaalinen sodankäynti iholla saa ihon myös näyttämään sotatantereelta. Ihon kuntoa ei välttämättä paranna se, että sille levitetään jatkuvasti kuivattavia, punoitusta ja kutinaa aiheuttavia ja ihoa ärsyttäviä voiteita.

3. Öljy ja rasva ovat ystäviä, eivät vihollisia.

Se, että rasvoittuvaa ihoa pesee voimakkailla aineilla, saa ihon vain tuottamaan lisää rasvaa. Myös rasvoittuva iho voi kaivata kosteutta. Luonnollinen rasva ihon pinnalla suojaa ihoa. Kosteusvoiteen tai puhdistusöljyn käyttäminen osana ihonhoitorutiinia voi saada ihon tuottamaan vähemmän liiallista rasvaa, mutta pitää ihon silti kosteutettuna.

4. Omanarvontunnolla on väliä.

Vaikka omanarvontunnon linkittäminen ihon hyvinvointiin voi kuulostaa hörhöilyltä, se ei ole sitä. Huono omanarvontunto saa meidät tekemään enemmän huonoja valintoja: Syömään epäterveellisesti, laistamaan liikunnasta ja lyömään laimin henkilökohtaisen hygienan. Nämä kaikki ovat sidoksissa ihon hyvinvointiin. Se saa meidät myös muodostamaan päässämme negatiivisia ja mielellemme haitallisia ajatusmalleja ja pitää yllä itsekritiikkiä, joka voi aiheuttaa ihon kunnon huononemista, ihottumaa ja epäpuhtauksia. Vaikka länsimainen lääketiede ei ehkä tätä purematta niele, ajatuksemme ja mielemme ovat voimakkaasti yhteydessä kehomme hyvinvointiin.

5. Iho voi parantaa itse itsensä.

Lääkeet eivät ole ainoa parannuskeino iho-ongelmiin. Keho voi parantaa myös itse itsensä. On tärkeää tiedostaa, mitkä kaikki asiat vaikuttavat oman kehon ja ihon hyvinvointiin, ja hyödyntää tätä tietoa ihotautilääkäriltä saatuihin neuvoihin ja apukeinohin. Lääkkeet voivat olla suureksi avuksi, mutta voimme tukea ihoamme hyvinvointia myös omilla toimintatavoillamme, ruokailutottumukset ja elintavat huomioiden.

Lähde: Mind Body Green