Yksi nukkuma-asento on asiantuntijoiden mukaan muita parempi kuukautisten aikaan.

Kuukautisten aikaan nukkumisen kanssa voi olla hieman vaikeuksia; ohivuodot voivat kiusata ja krampit voivat valvottaa. Glamourin mukaan nämä haitat voi kuitenkin pitää loitolla muuttaen asentoa, jossa nukut.

Glamour kysyi asiantuntijoilta, mikä on paras nukkuma-asento kuukautisten aikaan ja he olivat yksimielisiä siitä, että yksi asento on ylitse muiden: sikiöasento.

”Sikiöasennossa nukkuminen poistaa painetta vatsalihaksilta”, lääkäri ja gynekologi Lisa Lindley sanoi.

”Monet naiset ovat raportoineet, että sikiöasento auttaa lievittämään kramppeja”, lääkäri Jennifer Wider kertoi Lindleyta myötäillen.

Widerin mukaan sikiöasennossa luurankolihakset vatsan ympärillä rentoutuvat ja vähempi jännite johtaa pienempään määrään kramppeja ja vähentää kipua.

Kuukautisia seuraavan Clue-sovelluksen tutkijaryhmän mukaan sikiöasennossa on myös lisäetu: kun jalat ovat yhdessä, mahdollisuus ohivuodoille laskee.

Jos sikiöasento on hyvä asento nukkua, kannattaa sen sijaan mahallaan nukkumista vältellä. Widerin mukaan mahallaan nukkuminen voi puristaa kohtua niin, että enemmän verta tulee ulos, mikä lisää vuotojen mahdollisuutta.

Jos kuukautisesi saavat sinut nukkumaan huonosti, voi siihen vaikuttaa myös muilla tavoin. Lindley suosittelee ottamaan särkylääkettä paria päivää ennen kuukautisten alkua kivun väentämiseksi, käymään suihkussa tai kylvyssä ennen unille menoa, käyttämään laventelituotteita, nukkumaan esimerkiksi kuuman vesipullon kanssa ja venyttämän vatsaa ennen kuin menee nukkumaan.

Jos taas ohivuodot ovat vaivanasi, voit kokeilla kuukautiskuppia, kuukautisia varten suunniteltuja alushousuja tai tiukkojen alushousujen tai shortsien käyttöä yön aikana, jotta side pysyisi paremmin paikallaan – Lindley ei susoittele tamponeja, koska niiden käyttö yön aikana voi aiheuttaa tulehduksia.

Oikeanlaisella huolenpidolla kuukautisesi eivät pääse vaivaamaan sinua nukkuessasi – tai hereillä ollessa.

Lähde: Glamour