Koirat kyllä tietävät, kuinka paljon ne merkitsevät omistajilleen.

Jos olet koskaan pohtinut, tietääkö koirasi kuinka paljon se merkitsee sinulle ja kuinka paljon sitä rakastat, on siihen olemassa nyt vastaus. Good Housekeepingin mukaan asiantuntija on paljastanut, että koirat ymmärtävät, miten paljon niistä välitetään.

Koirien kognitiosta kirjoja kirjoittaneen tohtori Brian Haren mukaan koirilla on emotioita ja tunteita aivan kuin ihmisilläkin.

”Kyllä, koirasi tietää, miten paljon rakastat sitä! Koirilla ja ihmisillä on todella erityinen suhde, missä koirat ovat itse asiassa kaapanneet ihmisten oksitosiini-kiintymys-tien, joka on yleensä varattu vauvoillemme”, Hare sanoi.

”Kun tuijotat koiraasi, sekä sinun että koiran oksitosiinitasot nousevat, kuten myös kun silität sitä ja leikit sen kanssa. Se saa kummankin tuntemaan olonsa hyväksi ja vahvistaa kiintymystä”, asiantuntija jatkoi.

Haren mukaan jos koirasi joskus tuijottaa sinua ilman mitään syytä, se on sen tapa viestittää sinulle omasta kiintymyksestään: silloin koirasi ”halaa sinua” silmillään.

Good Housekeepingin mukaan näitä väitteitä tukee myös tutkimus, joka oli osa BBC:n dokumenttia. Kun koirat ovat tekemisissä ihmisten kanssa, niiden oksitosiinitasot nousevat, kuten ihmisillä koirien kanssa puuhastellessa tai jopa omien lasten kanssa ja koirilla oksitosiinitasot nousevat enemmän kuin kissoilla vastaavissa tilanteissa – olemme julkaisseet artikkelin tästä tutkimuksesta ja voit lukea sen täällä.

Kerroimme aiemmin, miten koirat todennäköisesti näkevät unta omistajistaan ja voit lukea siitä lisää täällä.

Lähde: Good Housekeeping