Nuoret aikuiset käyttävät deittisivostoja ja -sovelluksia kolme kertaa enemmän kuin muutama vuosi sitten.

Vielä joitakin vuosia sitten nettideittailu miellettiin viimeiseksi vaihtoehdoksi tavata uusia ihmisiä ja löytää kumppani. Uuden Pew Researchin tutkimuksen mukaan nykyisin monen mielestä se on kuitenkin hyvä tapa tutustua muihin.

Glamourin mukaan 18-24-vuotiaiden keskuudessa deittisivustojen tai -sovellusten käyttäjien määrä on lähes kolminkertaistunut parin edellisvuoden aikana; kun vuonna 2013 vain kymmenen prosenttia kertoi käyttävänsä nettipalveluja, nyt niitä käyttää 27 prosenttia.

Suosio on kasvanut myös 55-64-vuotiaiden keskuudessa, sillä tutkimuksen mukaan ikäryhmässä deittisivustojen ja -sovelluksien käyttö on kasvanut vuoden 2013 kuudesta prosentista 12 prosenttiin.

Viime kesänä toteutettu kyselytutkimus paljasti, että 15 prosenttia on käyttänyt deittisivustoa tai -sovellusta aiemmin. Aktiivisin ryhmä on juuri 18-24-vuotiaiden ikäjoukko ja heidän jälkeen 25-34-vuotiaat.

Myös asenteet nettideittailua ja deittisovelluksia kohtaan ovat muuttuneet. 80 prosenttia niitä käyttäneistä ja 55 prosenttia heistä, jotka eivät ole, ajattelevat niiden olevan hyvä tapa tavata uusia ihmisiä.

Tämän lisäksi 62 prosenttia deittisivustoja tai -sovelluksia käyttäneistä ja 50 prosenttia heistä, jotka eivät ole niitä käyttäneet, ajattelevat nniden auttavan ihmisiä löytämään paremmin itselleen sopivia kumppaneita.

Glamourin mukaan moni sovelluksia ja sivustoja käyttäneistä jopa mieltää ne paremmaksi tavaksi tavata ihmisiä kuin virtuaalimaailman ulkopuolella: 61 prosenttia sanoi virtuaalimaailmassa muiden tapaamisen olevan helpompaa ja tehokkaampaa kuin muut tavat.

Sovellukset ja sivustot tulevat tutuksi myös heille, jotka eivät niitä käytä, sillä 46 prosenttia korkeakoulusta valmistuneista tuntee ihmisiä, jotka ovat tavanneet pitkäaikaisen kumppaninsa virtuaalimaailmassa.

”Nykyään lähes puolet tuntee jonkun, joka käyttää deittisivustoja tai on tavannut kumppanin sen kautta. Heidän asenteensa ovat kasvaneet myös positiivisemmaksi ajan myötä”, Pew’n tutkimusapulaisjohtaja Aaron Smith kertoi Glamourille.

Lähde: Glamour

Kommentit

Kommenttia