Asiantuntijan vinkeillä voit koettaa estää ihosi ennenaikaista vanhentumista.

Älypuhelimella on suuri rooli monen ihmisen elämässä: sen avulla luetaan uutisia, selataan somea ja pysytään tietysti yhteydessä elämässään oleviin ihmisiin. Asiantuntijoiden mukaan älypuhelin voi kuitenkin aiheuttaa ryppyjä, saada ihon ikääntymään ennen aikojaan ja voi jopa muuttaa väritystä.

Tämä johtuu älylaitteiden näytöltä tulevasta sinisestä valosta, joka tunnetaan myös nimellä HEV-valo (high-energy visible light), kertoo The Sun. Vuonna 2010 tehty tutkimus osoitti, että tämä valo voi läpäistä ihon syvemmät kerrokset ja johtaa yllä mainittuihin vaikutuksiin.

Koska älypuhelinten ja muiden laitteiden käytöstä voi olla vaikea luopua, pitäisi ihotautilääkäreiden mukaan suojella ihoa enemmän. Glo Skin Beautyn johtava ihonhoidon kehittäjä Amanda von dem Hagen kertoi The Sunille neljä hänen luottovinkkiään ja suomensimme ne alle.

1. Käytä suojakerrointa

Aivan kuin UV-säteiden kanssa, myös HEV-valo voi vahingoittaa ihon luonnollista prosessia ja aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä, joten paras idea olisi laittaa korkean suojakertoimen omaavaa tuotetta päivittäin. The Sunin mukaan monet naiset olettavat, että suojautumista tarvitaan vain auringossa, mutta suojatuotteista on apua muitakin elementtejä vastaan, minkä joukkoon myös HEV-valo kuuluu.

2. Rajoita ruutuaikaa

Jos mahdollista, kannattaa koettaa hieman vähentää ja rajoittaa laitteiden äärellä vietettyä aikaa. Se auttaa ihoa uusiutumaan ja antaa tauon HEV-valolta.

3. Kurtistele vähemmän

Pelkästään HEV-valo ei vaikuta ihoosi, vaan myös kurtistelu pientä ruutua tuijottaessa voi vaikuttaa suuresti ihoon ja edistää ennenaikaista ikääntymistä. Paras tapa toimia tätä vastaan on käyttää puhelinta sisätiloissa tai paikassa, jossa näet sen näytöllä olevat asiat selvästi. Monet päivänvalossa puhelintaan käyttävät kurtistelevat, koska eivät näe näyttöä kunnolla.

4. Sijoita ihoosi

Kaksi pientä ainesosaa ovat tärkeässä roolissa ihonhoidon kannalta, C-vitamiini ja hyaluronihappo. The Sunin mukaan C-vitamiini on olennainen, koska se auttaa stimuloimaan kollageenin tuotantoa, mikä pitää ihon tiukkana ja täyteläisenä ryppyjä estääkseen. Runsaasti hyaluronihappoa sisältävän seerumin käyttö sen sijaan auttaa uudistamaan ihoa ja saamaan sen täyteläiseksi. On myös syytä varmistaa, että sinulla on säännölliset ihonhoitorutiinit niin päivää kuin iltaa ajatellen, sillä se on olennaista ihon suojaamisen kannalta. Myös hyvän yövoiteen käyttö auttaa ihoa palautumaan yön aikana ennen kuin aloitat uuden päivän.

Lähde: The Sun