Älymekon avulla selvisi, kuinka monta kertaa naisia kosketeltiin ilman lupaa vain muutaman tunnin aikana.

Naisiin kohdistunut seksuaalinen häirintä ja väkivalta on ollut otsikoissa ja aiheesta on puhuttu yhä enemmän sekä äänekkäämmin vuoden 2017 lopulla syntyneen #MeToo-liikkeen myötä. Tämän innostamana mainostoimisto Ogilvyn Brasilian toimisto lanseerasi yhdessä virvoitusjuomamerkki Schweppesin kanssa kampanjan, jolla tuotiin päivänvaloon naisten kokemaa ahdistelua yökerhoissa.

Dress for Respect -nimisessä kampanjassa kolme naista pukeutui älymekkoon, jossa on sensoreita, jotka laukeavat, kun mekkoon pukeutunutta kosketetaan. Naiset lähtivät mekko yllään Brasilian yöelämään, jotta selviäisi kuinka paljon heitä kosketeltaisiin ilman lupaa.

Mekon keräämän datan mukaan näihin kolmeen naiseen koskettiin 157 kertaa kolmen tunnin ja 47 minuutin aikana. Toisin sanoen naisiin koskettiin heidän tahtomattaan yli 40 kertaa tunnissa.

Naisten yökerhossa viettämää aikaa ja mekon keräämää dataa esitellään Ogilvyn julkaisemalla videolla. Saatua materiaalia näytettiin myös miehille, mikä kauhistutti heitä.

”Tämä on niin naurettavaa. Katsokaa, hän koettaa suudella! Hyvä luoja”, yksi mies kauhisteli näkemäänsä.

Mainostoimiston mukaan 86 prosenttia brasilialaisista naisista kokee häirintää yökerhoissa. Yleisintä on viheltely (77%), jota seuraavat tuijottaminen (74%), seksuaaliset kommentit (57%) ja kiroilu (39%).

Vaikka video ja älymekkokokeilu on toteutettu Brasiliassa, on naisten kokema seksuaalinen ahdistelu, häirintä ja väkivalta yleistä myös muualla – Suomessakin.

Voit katsoa alta kampanjaa varten tehdyn videon, joka näyttää miten paljon ja mitä kohtia kosketeltiin.

Lähde: indy100