Alankomaissa teen juominen on kirjattu maan terveyssuosituksiin.

Teen juomisella on useissa tutkimuksissa osoitettu olevan terveysvaikutuksia, ja nyt Alankomaissa on ensimmäistä kertaa lisätty säännöllinen teen juominen maan terveyssuosituksiin.

Telegraphin mukaan Alankomaiden terveysneuvosto julkaisi marraskuun toisella viikolla uudet suositukset, joissa ihmisiä kehotetaan juomaan 3-5 kupillista teetä päivittäin. Teen pitäisi suositusten mukaan olla joko vihreää tai mustaa teetä, ei rooibosta tai muuta yrttiteetä.

”Huomasimme, että viimeisten kymmenen vuoden aikana tieteellisessä kirjallisuudessa on ollut selviä merkkejä siitä, että teen juominen on hyvästä terveydelle”, terveysneuvoston edustaja Eert Schoten sanoi Telegraphin mukaan.

”3-5 kupillista päivässä alentaa verenpainetta sekä riskiä sairastua diabetekseen tai aivoverenkiertohäiriöön”, Schoten lisäsi.

Myös lapsia rohkaistaan juomaan teetä ja Alankomaissa on saatavilla erityisesti lapsille markkinoituja teelaatuja. Tämän lisäksi maan johtavissa kouluissa jopa 4-vuotiaille tarjotaan lounasjuomaksi teetä maidolla.

Brittiläisen Tea Advisory Panelin jäsen, Tim Bond myötäilee Alankomaiden ohjeistusta.

”Monet tuoreet tutkimukset, jotka perehtyivät pitkäaikaisiin juomistapoihin ovat osoittaneet, että 3-5 kupillista teetä päivässä on kytköksissä alhaisempaan riskiin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin”, Bond sanoi.

”Muut lyhytaikaiset, riskitekijöihin perehtyneet tutkimukset ovat myös samoilla linjoilla, että päivittäinen teen juominen näissä määrissä omaa todennäköisesti positiivisen vaikutuksen sydämen terveyteen”, asiantuntija lisäsi.

Teen juomisen hyvistä vaikutuksista voit lukea lisää myös listausartikkelistamme, jossa kerrotaan 5 hyvää syytä juoda teetä päivittäin.

Lähde: Telegraph

Kommentit

Kommenttia