Olisitko uskonut, että salaatin syöminen tiettyyn aikaan onkin huono asia laihtumisen kannalta?

Nosta käsi ylös, jos yrität juuri tällä hetkellä pudottaa painoa tai jos kilon karistaminen on sinulle tuttua puuhaa menneiltä vuosilta. Veikkaan, että aika monta kättä juuri nousi, sillä kukapa ei olisi joskus yrittänyt tai ainakin halunnut päästä ylimääräisistä kiloista eroon.

Painon pudottamiseen on monia eri teitä. Yleisimpi keinoja ovat liikkumisen lisääminen, riittävän unen saaminen, veden juominen ja alkoholin vähentäminen. Yksi tärkeimmistä keinoista on kuitenkin oikeanlaisen ruoan syöminen, ja lisäksi vielä oikeissa määrissä.

Moni suosiikin laihtumispyrkimyksissään kasvisten lisäämistä ja erityisesti salaattien syömistä. Kasvikset ja salaatti itsessään ovat loistavia ruokia, mutta tiesitkö, että salaatti voi osoittautua ongelmalliseksi valinnaksi varsinkin tiettyyn aikaan päivästä?

Salaatin valitseminen lounaaksi on nimittäin huono vaihtoehto. Todennäköisesti siitä nimittäin jää sinulle niin kova nälkä, että kehosi alkaa iltapäivästä vaatia lisää kaloreita, ja juuri tässä kohtaa päivää on hyvin yleistä sortua syömään epäterveellisiä välipaloja, kuten erilaisia myslipatukoita tai pullaa ja keksejä, jotka joku on tuonut kahvihuoneeseen.

Toki salaattikin voi olla hyvä lounas, jos todella huolehdit siitä, että saat riittävän määrän proteiinia ja kuituja, ja salaatti on tarpeeksi suuri. Usein esimerkiksi kaupasta ostettavat valmissalaatit ovat niin mitättömän pieniä, etteivät ne todellakaan riitä lounaaksi kenellekään sellaisenaan.

Varmista siis, että lounaasi on jokin muu, kuin pieni ja energiaköyhä salaatti, koska se saat sinut todennäköisesti syömään iltapäivällä jotain epäterveellistä, mikä puolestaan hidastaa painonpudotustasi.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Eat This, Not That