Hammashygienia on tärkeää, mutta jos peset hampaasi suihkussa, kannattaisi muuttaa tämä tapa ja tehdä se heti.

Hammaslääkäri on antanut varoituksen kaikille hampaansa suihkussa peseville. Se voi nimittäin olla jopa vaarallista. Siitä voi olla hampaille enemmän haittaa kuin hyötyä. Siksi kannattaa säästää aikaa jostakin muusta kuin siitä, että samalla kun käy suihkussa pesee hampaat.

Samalla kun pesee hampaita suihkussa, voi tulla nieltyä paljon bakteereita, joita ei todellakaan halua edes lähellekään suuta. Hammasharja myös kuluu tällä tavalla nopeammin, joten harjan joutuu vaihtamaan uuteen useamman.

Suihkuvesi on yleensä lämmintä ja lämmin vesi pehmentää harjakset ja kuluttaa täten hammasharjan nopeammin pilalle, kuin kylmä vesi. Hammaslääkärit suosittelevat pesemään hampaat sähköhammasharjalla. Vaikka osa niistä kestää kosteutta, ei niitä kannata upottaa veteen, koska se vahingoittaa sähköhammasharjan mekanismia ja harjaksia.

Bakteerit ovat kuitenkin parempi syy jättää hampaat pesemättä suihkussa. Jos pesee hampaat suihkussa, tulee samalla nieltyä kehossa olevia epäpuhtauksia eli niitä, joita on tullut suihkuun pesemään. Se voi tehdä sairaaksi.

Myös suihkupäässä on bakteereja ja jos harjaa sen alla hampaita, voi altistaa itsensä bakteereille myös sitä kautta.

On myös kolmas ongelma, jonka takia hampaiden pesua ei suositella suihkussa. Se on liukastumisvaara, jos hammastahnaa joutuu jalkojen alle, jolloin suihkun lattiasta voi tulla liukas.

Lähde: Mirror