Äitienpäivää vietetään toukokuun toisena sunnuntaina, 8. päivä.

Useissa perheissä on tapana lahjoa äitiä äitienpäivänä. Lahjojen keksiminen voi kuitenkin toisinaan olla haastavaa, joten juhlapäivän lähestyessä stressitasot voivat nousta ja mielessä pyörii ”Mitä ihmettä minä ostan?” -kysymys.

Koska äitienpäivään on vielä noin kolme viikkoa aikaa, voit välttyä lahjapaniikilta, kun hoidat lahjan hankkimisen ajoissa. Jos lahjaideat ovat hukassa, on alle listattu muutama lahjavinkki inspiraatioksi lahjan metsästystä helpottamaan.

Kauneudesta innostuneelle äidille: Trendikkäitä kauneudenhoitotuotteita

Jos kauneus ja kaikki siihen liittyvät ovat lähellä äitisi sydäntä, yllätä hänet ostamalla uusimpien trendituotteiden joukosta hänelle sopivin tuote. Tai voit esimerkiksi koota hemmottelupaketin ihonhoito- ja kylpytuotteista.

Luovalle äidille: Aikuisten värityskirjat

Värityskirjat ovat tulleet suosituiksi aikuistenkin keskuudessa ja saatavilla on myös vain aikuisille suunnattuja värityskirjoja. Tutkimuksen mukaan värittäminen tekee hyvää mielenterveydelle, joten tästä lahjasta voi olla iloa monin tavoin. Viimeistele lahja ostamalla oheen kiva setti värikyniä!

Tunteelliselle äidille: Muunna muistot lahjaksi

Ota ohjat omiin käsiisi ja tee äidille vaikkapa perhekuvista selailtavaksi leikekirja, jonka parissa muistella menneitä, tai tee persoonallinen kortti. Myös koru, jossa on esimerkiksi merkityksellinen lainaus sisällä, voi toimia. Voit myös teettää äidille esimerkiksi persoonallisen kahvimukin, jota koristaa kuva koko perheestä.

Käytännölliselle äidille: Korjaa jotain, mikä on mennyt rikki, tai osta kadonneen tilalle uusi

Jos tiedät äitisi kadottaneen jotain tarpeellista tai jotain hänelle merkityksellistä, koeta löytää sille korvike. Tai jos tiedät kotonasi olevan jotain, mikä pitää korjata, korjaa se.

Ruoanlaitosta innostuneelle äidille: Luksusaineksia

Jos äitisi pitää ruoanlaitosta, osta hänelle jotain hienoa ruoanlaittoon liittyvää, minkä avulla hän voi kokeilla esimerkiksi jotain uusia ruokia. Tai voit esimerkiksi etsiä hänen lempimatkakohteesta tuttuja aineksia ruoanlaittoon ja tehdä niistä kivan paketin!

Lähde: CNN