Kaikkia ihmisiä ei ole tehtyä aamuja varten ja oma kotisi voi hidastaa sinua entisestään.

Osa ihmisistä on kaikkea muuta kuin aamuvirkkuja ja se voi aiheuttaa kilpailua aikaa vastaan aamuisin – ja kaikista yrityksistä huolimatta lopulta on kiire ja saa juosta pää kolmantena jalkana.

Osasyyllinen aamukiireeseen voi olla oma kotisi. Alle on listattu viisi syytä, miten kotisi voi saada sinut myöhästelemään.

1. Et koskaa vedä verhoja makuuhuoneessa

Ja aina sekään ei riitä. Joskus valoa tulvii kaduilta niin paljon, että pimennysverhot voivat olla tarpeen. Näin unesi ei häiriinny valon takia ja pystyt paremmin nukuttuasi heräämäänkin helpommin.

2. Vaatekaappisi on yhtä kaaosta

Kun et näe mitä kaikkea omistat, on asukokonaisuuden kasaaminen päivää varten vaikeampaa aamulla. Jos sinulla ei ole lähitulevaisuudessa tiedossa tilaisuutta järjestellä vaatekaappiasi kuntoon, helpota aamujasi valitsemalla asukokonaisuus edeltävänä iltana.

3. Unohdat jatkuvasti, missä avaimesi ovat

Aamut voivat olla haastavia ja saatat olla myöhässä, jos joudut metsästämään avaimiasi ynnä muuta pitkin kotiasi. Siksi apua voi olla esimerkiksi eteisessä olevasta kulhosta, johon aina jätät avaimesi kotiin tultuasi ja mistä löydät ne heti, kun olet seuraavan kerran jonnekin lähdössä.

4. Kahvi viivästyttää

Jos kahvinkeittimisessäsi ei ole ajastusmahdollisuutta, helpota aamujasi laittamalla kaikki valmiiksi niin, että aamulla sinun ei tarvitse kuin laittaa puoliunessa keitin päälle ja hetken päästä kahvisi on valmiina herättelemään sinua.

5. Tiskiallas on täynnä

Koeta ottaa tavaksi hoitaa tiskit edeltävänä iltana, jotta et aamuisin joudu toteamaan kuinka tarvitsemasi astiat ovat tiskien joukossa ja et saa kahviakaan mukaan, kun termosmuki ei ole edellispäivän jäljiltä puhdas.

Lähde: HuffPost