Yli 70-vuotias intialaispariskunta sai koeputkihedelmöityshoitojen avulla esikoislapsensa.

Intialaisesta Daljinder Kaurista on tullut yksi maailman vanhimmista naisista, joka on synnyttänyt. Kaurilla ei ole virallista syntymätodistusta, mutta lääkärit ovat arvelleet hänen olevan 70-72-vuotias.

Kahden vuoden IVF-hoitojen (in vitro fertilization, koeputkihedelmöitys) Kaur ja hänen 79-vuotias miehensä Mohinder Singh Gill saivat esikoispojan 19. huhtikuuta. Poika on saanut nimekseen Arman, joka Mashablen mukaan tarkoittaa toivetta hindiksi.

Mashablen mukaan lääketieteellisissä tutkimuksissa Kaurin todettiin voivan tulla raskaaksi ja ennen onnistunutta raskautta hän joutui käymään läpi kaksi epäonnistunutta IVF-yritystä.

Kaurin puoliso on kertonut, ettei pariskunnalla ollut aiemmin aikaa nähdä lääkäriä hoitojen suhteen, koska eivät olleet tietoisia ja perheessä oli riitaa. Mashablen mukaan pariskunta on aiemmin adoptoinut pojan, joka lähti opiskelemaan Yhdysvaltoihin eikä koskaan tullut takaisin.

Kaurin lisäksi vuonna 2008 intialainen, 70-vuotias Rajo Devi Lohan synnytti lapsen IVF-hoitojen avulla. Mashablen mukaan Kaur ja Lohan ovat osa kasvavaa joukkoa iäkkäitä intialaisnaisia, jotka käyvät IVF-hoidoissa toivoessaan saavansa lapsen, johtuen naisten yhteiskunnallisesta paineesta synnyttää lapsia sekä biologisen jälkeläisen omaisuuden perimiseen liittyvien yleisten tapojen takia.

Voit katsoa kuvan tuoreista vanhemmista täältä.

Lähde: Mashable