Jokaisella on välillä jonkinlaista stressiä, mutta kaikenlainen stressi ei yllättäen olekaan haitaksi.

On olemassa stressiä, joka on hyväksi terveydelle. Se on tunne, joka koetaan esimerkiksi ennen ensimmäisiä treffejä tai kun ollaan huvipuistossa menossa pelottavaan vuoristorataan. Mutta jos haluaa vain tuntea olonsa levänneeksi ja rauhalliseksi, ei silloin kaipaa edes tuollaista stressiä. Tässä alla on muutama outo asia, jotka saavat olon tuntumaan tyytyväiseltä, koska ne rentouttavat ja rauhoittavat.

1. Saippuan teko tai sen tuhoaminen

Saippuan tekeminen voi olla erittäin rentouttavaa ja hauskaa. Jo sen aikana koettavat tuoksut voivat tuntua hyvältä. Samalla muutkin aistit pääsevät nauttimaan, koska saippua myös tuntuu kädessä hyvältä ja siitä voi tehdä itselle mieluisan värisen. Jos ei halua tehdä saippuaa, tämän kaiken rauhoittavan voi kokea myös, kun tuhoaa saippuan.

2. Surullisen musiikin kuuntelu

Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta surullisen musiikin kuunteleminen voi tehdä hyvää. Se auttaa säätelemään tunteita ja laittaa mielikuvituksen laukkaamaan.

3. Peukalon painaminen

Kun haluaa sykkeen laskevan, siihen voi auttaa se, että painaa peukaloa. Se syventää samalla hengitystä ja lievittää ahdistusta. Peukaloa kannattaa painaa toisella kädellä siitä kohdasta, joka on peukalon kynnen alla.

4. Käsien likaaminen

Puutarhanhoito on jo itsessään todella rentouttavaa. Kun työntää sormet multaan, maaperässä elävät hyvät bakteerit saavat aivot tuottamaan serotoniinia, jolla on monia positiivisia vaikutuksia kehoon.

5. Muovailuvahalla muovailu

Muovailuvaha ei ole tarkoitettu vain lapsille, vaan sitä kannattaa myös aikuisten käsitellä. Kun sitä pyörittelee käsissä, tuntuu se hyvältä, jolloin olokin tuntuu paremmalta. Muovailuvahan sijaan voi kokeilla myös leikkilimaa tai muita hyvältä käsissä tuntuvia asioita.

6. Selän suoristaminen

Kun pitää selän suorana, veri kiertää paremmin. Samalla se virkistää, rentouttaa ja tekee hyvän olon. Se voi parantaa mielialaa samalla tavalla kuin esimerkiksi hymyileminen.

7. Oikean käden nyrkkiin laittaminen ja avaaminen

Kun on stressaantunut, aivojen oikea osa aktivoituu, koska sen tehtävänä on hallita tunteita. Asioiden tasapainottamiseksi on saatava vasen aivo toimimaan. Se onnistuu esimerkiksi siten, että puristaa oikean käden nyrkkiin muutaman kerran peräkkäin, koska kehon oikea puoli on enemmän yhteydessä aivojen vasempaan puoliskoon kuin kehon vasen puoli.

8. Tennispallon pyörittely jalan alla

Jalkapohjissa on kohtia, joiden painelusta voi saada apua stressiin ja ahdistukseen. Siksi esimerkiksi tennispallon pyörittely jalkapohjien alla voi tehdä olosta paremman.

9. Asioiden laskeminen

Esimerkiksi kolikoiden laskeminen voi auttaa pääsemään eroon ahdistuksesta. Sen avulla aivot voivat keskittyä johonkin muuhun kuin esimerkiksi stressaamiseen.

Jos olet usein stressaantunut ja ahdistunut, kannattaa kokeilla auttaisiko siihen jokin näistä yhdeksästä asiasta, jotka rentouttavat ja rauhoittavat oloa heti.

Lähde: Brightside