Osa asioista kannattaa tehdä jo sinkkuna, osa ennen hääkellojen soittoa, kun on parisuhteessa.

Avioliitto on iso askel elämässä ja ennen sen ottamista olisi parempi olla varma siitä, mitä on tekemässä. Ennen avioliittoa jokaisen naisen kannattaisi myös tehdä tietyt asiat, jotta avioliiton satamaan voi purjehtia niin vastuuntuntoisena ja tietoisena omasta itsestään ja haluistaan kuin voi olla, kirjoittaa Women’s Health.

Alle onkin listattu 9 sellaista asiaa, jotka jokaisen naisen pitäisi tehdä ennen naimisiinmenoa.

1. Käy sokkotreffeillä

Se on niitä asioita, mitä jokaisen naisen pitäisi ainakin kerran tehdä.

2. Selvitä, mikä sinua kiihottaa

Jos kaipaat apua sinua miellyttävien juttujen löytämisessä ja omien mielihyvän pisteiden löytämistä, voi seksileluista tai pornosta olla apua – tai molemmista yhdessä. Erilaisista seksikumppaneistakin on hyötyä, sillä näin osaat kertoa mistä pidät ja mistä et pidä. Kun rinnalleen on löytänyt kumppanin, hänelle kannattaa kertoa, mitä sängyssä haluat. Miehet arvostavat, että nainen on suora, koska he eivät osaa lukea ajatuksia.

3. Luo elämä, jota rakastat – ilman kumppania

Näin kun kumppani tulee elämääsi, olet luonut jo oman perustan. Et ole riippuvainen hänestä ja löydät todennäköisemmin kumppanin, joka rakastaa sinua ja sitä, mistä innostut.

4. Luo lista viidestä ominaisuudesta, jotka ovat sinulle tärkeitä kumppanissa

Laita listalle sinulle tärkeitä piirteitä, joita kumppanista haet, muistutuksena, että pidät kiinni sinulle tärkeistä asioista. Jos myöhemmin koet ajatustesi muuttuneen, esimerkiksi jokin asia ei ole enää niin sinulle niin maata kaatava, voit aina muuttaa listaasi kumppanin ominaisuuksista. Jos kuitenkin olet jo suuntaamassa alttarille henkilön kanssa, kenessä ei ole jotain listaamaasi ominaisuutta ja sinusta olisi tärkeää, että hänessä olisi sellainen, kannattaa arvioida uudelleen suhdettasi, ettet vahingossa tee suurta virhettä.

5. Opi olemaan yksin ilman, että olet yksinäinen

Tarvitseko apua tässä? Koeta käydä yksin syömässä kerran viikossa tai suunnittele viikkoon yksi ilta vain itseäsi varten. Huomaat, että mitä päätätkin niinä hetkinä tehdä, ovat asioita, joita todella haluat tehdä. On myös tärkeää löytää rauha tälla tavoin, koska sitten et tarvitse ulkopuolista validointia tunteaksesi olosi kokonaiseksi etkä laita epäreiluja odotuksia kumppanillesi, että hän viihdyttäisi sinua.

6. Luo kuitenkin aikaa ja tilaa elämääsi parisuhteelle

Jos teet tilaa elämässäsi parisuhteelle, löydät itsesi sellaisesta todennäköisemmin. Ja jos sinulla on kumppani, mutta et anna sille aikaasi ja panostasi tarpeeksi, saatat huomata pian, ettet olekaan enää parisuhteessa.

7. Sovi kumppanisi kanssa, miten raha-asiat hoidetaan

Olet saattanut hoitaa omat raha-asiasi itse jo hyvän aikaa, mutta kun löydät ihmisen, kenen kanssa haluat viettää loppuelämäsi, voi yhteisen pankkitilin ja talouden muodostaminen osoittautua mutkikkaaksi. Keskustele etukäteen isoista raha-asioista, kuten mahdollisista veloista tai minkä verran olet valmis ottamaan lainaa tai maksamaan vuokraa, näin tiedät alusta alkaen, missä raha-asioiden suhten mennään.

8. Opettele riitelemään reilusti

Riitelyssä ei ole kyse kilpailusta. On myös parempi olla nimittelemättä toista tai vertailla häntä ihmisiin, joita hän ei voi sietää. Riitele siististi – älä keskeytä, älä ole ilkeä tai tuo esiin menneitä virheitä – ja muista kuunnella kumppaniasi ja pyydä häntä kuuntelemaan sinua.

9. Puhu sulhasellesi paljon yhteisestä tulevaisuudestanne

Minkälainen olisi sinun ihanteellinen tulevaisuus? Olisitteko kumpikin töissä? Missä asuisitte? Lapsia, ei lapsia? Nämä ovat tärkeitä asioita, jotka olisi parempi tietää ennen avioliiton solmimista – ei sen jälkeen.

Lähde: Women’s Health

Kommentit

Kommenttia