8 tapaa saada pieni makuuhuone tuntumaan isommalta

Muutamilla muutoksilla voit saada pienen makuuhuoneen tuntumaan tilavammalta.

Pienen makuuhuoneen – oli kyse sitten omasta tai vierashuoneesta – sisustaminen voi olla hankalaa. Pieneen huoneeseen kun voi olla vaikea saada mahtumaan kaikki olennainen.

Erilaisilla vinkeillä voit kuitenkin vapauttaa lisää tilaa pieneenkin huoneeseen.

1. Vaihda sänkysi hieman pienempään

Parisängyissä on eri kokoja eivätkä erot ole niin suuria. Jos otat 160 senttiä leveän sängyn sijaan edes 140 senttiä leveän sängyn, saat hieman lisää tilaa huoneeseen esimerkiksi yöpöytää varten.

2. Nosta sänkyäsi pois lattiasta

Mieltymystesi mukaan voit nostaa sänkyä hieman ylös lattiasta ja saada säilytystilaa sängyn alle ilman, että huone antaa lastenhuone-tuntumaa. Jos taas haluat, voit hankkia esimerkiksi parvisängyn ja saat sängyn alle tilaa pöydälle, ”vaatehuoneelle” (katso täältä kuva) tai ihan vain oleskelua varten.

3. Sängynpäädystä kirjahylly

Jos asetat sinua miellyttävän hyllyn sängyn päähän, se ajaa asian sängynpäätynä, säilytystilana ja myös erilaisena yöpöytänä.

4. Hanki huoneeseen iso peili

Pienestä huoneesta on helppo saada isompi vaikutelma laittamalla sinne iso peili.

5. Älä heitä seinätilaa hukkaan

Unohda taideteokset ja sen sijaan ripusta seinille huivejasi, hattujasi tai muita asusteitasi vaatekaapin/vaatehuoneen lähelle.

6. Sängystä työpiste

Jos tiedät tekeväsi töitä sängyllä ollessa, unohda suuri pöytä ja hanki sen sijaan hylly sängyn viereen läppäriäsi varten tai liikuteltava, pieni työpöytä, jonka voit vetää sopivaan kohtaan, kun oleskelet sängyllä.

7. Valitse vaaleita värejä

Pienessä makuuhuoneessa vaaleat värit toimivat luomassa tilan tuntua lisää.

8. Ripusta pyykkikori roikkumaan

Ne ovat söpöjä, roikkuvat ovesta ja näin vältyt heittämästä vaatteita lattialle ja lattialla on enemmän vapaata tilaa, kun pyykkikorikin on nostettu ylös. Katso täältä DIY-ohjeet.

Lähde: HuffPost


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.