Aina kohteliaisuudet eivät kuulosta siltä.

Jotkut kehuiksi ja positiivissävytteisiksi kuvailuiksi tarkoitetut sanat kuulostavat oikeastaan aina kauniisiin vaatteisiin puetuilta loukkauksilta – vai mitä mieltä olet näistä?

1. Hurmaava

Kun kuvailet jotakuta hurmaavaksi, se kuulostaa aika usein sarkasmilta ja viestii henkilön laskelmoivuudesta ja hienoisesta vastenmielisyydestä. Huolimatta siitä, että tarkottaisit hänen olevan oikeasti hurmaava.

2. Karismaattinen

Kun kuvailet henkilöä karismaattiseksi, se kuulostaa väistämättä siltä, että mietit kaikkien rakastavan kyseistä tyyppiä, muttet itse kerta kaikkiaan ymmärrä, mikä hänessä vetoaa ihmisiin.

3. Nokkela

Tämä sana on omiaan käytettäväksi sarkastisen kuuloisesti, eli lannistamaan jonkun omasta oivalluksestaan ja kekseliäisyydestään iloitsevan henkilön.

4. Luova

Kaikki haluavat olla ihmisinä luovia, mutta jos uutta hiustyyliäsi tai asukokonaisuuttasi kuvaillaan sanalla ”luova”, et voi ottaa varauksetta kehuja vastaan. Monesti ”luova” kääntyy kuulijan päässä ”oudoksi”.

5. Hyvää tarkoittava

Jos jotakuta kuvaillaan hyvää tarkoittavaksi, ensimmäinen ajatus joka tulee mieleen on, että hän kylvää katastrofeja ja sekasortoa ympärilleen. Mutta hei, hän kyllä tarkoittaa hyvää!

6. Kiihkeä

Sanalla halutaan ehkä tarkoittaa intensiivisesti asioihin suhtautuvaa henkilöä, mutta sanasta ”kiihkeä” tulee väistämättä mieleen ennemmin henkilö, jolla on ehkä vähän hermot kireällä tai hän on muuten pelottava.

7. Pystyvä

Henkilö, jota kuvaillaan työssään pystyväksi, ei ole loistava tai lahjakas. Hän on ihan… pystyvä, eikä suurempia huomionosoituksia hänen suoriutumisestaan kannata odottaa.

8. Mukava

Mukava ihminen ei ole hauska tai fantastinen. Ihmisen nimittäminen ainoastaan ”mukavaksi” kuulostaa vaimealta hyväksynnältä, ellei sitten jopa viesti ylenkatsomisesta.

Lähde: Huffington Post