Heitä pois mielestäsi negatiiviset ajatukset uuden vuoden aikana.

Monilla naisilla, ellei peräti jokaisella, on epävarmuutta kehoonsa liittyen eivätkä he ole tyytyväisiä jossain asiassa omaan kroppaansa liittyen. Moni aikaa uuden vuoden tultua muuttaa elämäntapojaan, mutta remonttia olisi syytä tehdä myös ajatusmaailmalleen ja heittää pois mielestä negatiiviset ajatukset.

Alla on 8 tällaista kehoon liittyvää epävarmuutta ja negatiivista ajatusta, joista luopua uuden vuoden aikana.

1. ”Vihaan takapuoltani/reisiäni/[laita tähän jokin osa kehoa].” Olet ainoa, joka löytää jotain negatiivista yhdestä pienestä osasta kehoasi. Kukaan ei katso toisen naisen olkavarsia ja ajattele, että ”Hyi, tuon naisen pitäisi hävetä.”

2. ”Minun pitää vain laihtua 3-4 kiloa! Laihis alkaa huomenna.” Dieetit johtavat usein vain painon jojoiluun. Parempi tapa on löytää elämäntapa, jota pystyt noudattamaan etkä huolehdi muutaman kilon laihduttamisesta.

3. ”Näytän lihavalta kaikissa vaatteissani.” Ei, vaan näytät upealta kaikessa, mitä laitat yllesi. Pukeudu siis siihen, mikä tuntuu hyvältä ja lakkaa huolehtimasta.

4. ”Käteni näyttävät ihan makkaroilta tuossa kuvassa! Poistatko merkintäni siitä.” Ellet ole jotenkin onnistunut naamioimaan itseäsi makkaraksi, eivät kätesi näytä sellaiselta.

5. ”Selluliittini näyttää niin ällöltä.” Jokaisella on kuitenkin sitä. Se on normaalia, sinä olet normaali.

6. ”Jos lopetan hiilihydraattien syömisen, voin viimein näyttää huippumallilta!” Ruoista luopuminen voi helposti johtaa syöpöttelyyn myöhemmin eikä se ole terveellinen tapa. Jokaisella on erilainen kroppa – on huippumalleja kuin on myös beyonceja ja kimkardashianeja – hyväksy siis omasi.

7. ”Söin ison kakkupalan ja nyt en voi syödä muuta kuin salaattia koko loppupäivänä.” Syö salaattia, jos siltä tuntuu, mutta jos mielesi tekee jotain rasvaista herkkua, syö sitäkin. Kakkupaloilla herkuttelu toisinaan on ihan sallittua. Se ei muuta sitä, miltä näytät, joten lakkaa vakuuttelemasta itsellesi, että se muuttaisi.

8. *Käy vaa’alla.* *tuntee olonsa ällöttäväksi* Paino kuitenkin muuttuu päivänäkin aikana ja lihas painaa enemmän. Eri vaa’at voivat myös näyttää eri tuloksia, joten älä tuijota sen lukemia niin paljon.

Lähde: Cosmopolitan