Olit sitten minkä ikäinen tahansa, kannattaa alkaa tehdä terveellisiä valintoja juuri nyt.

Kun elät terveellisesti, se näkyy sinussa ulkoisesti, mutta pysyt myös terveenä. Nuorekkuuteen ja terveyteen vaikuttavat geeniperimän lisäksi liikunta, ruokavalio ja jopa asenne. Tässä alla on tapoja, joita voit noudattaa joka päivä. Niitä on seitsemän ja ne auttavat sinua elämään mahdollisimman terveellisellä tavalla. Niistä kiittävät ihosi, hiuksesi ja terveytesi.

1. Ajattele ikääntymistä positiivisesti

Asenteella ja ajattelutavoilla on paljon merkitystä siihen, miten ikä näkyy fyysisesti ja henkisesti.

2. Syö oikeanlaista ravintoa

Ruokavaliolla on tärkeä rooli ikääntymisessä. Matala glykeeminen ruokavalio, jossa on paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, täysjyvätuotteita ja vähärasvaisia ​​proteiineja, on paras vaihtoehto. Yksi sellainen on Välimeren ruokavalio, jossa on paljon kasvipohjaisia ​​ruokia, täysjyvätuotteita, pähkinöitä, äyriäisiä ja terveellisiä rasvoja, joita saadaan esimerkiksi kalasta.

3. Lopeta syöminen, kun olet täynnä

Ylensyönti voi johtaa terveysriskeihin. Älä ota aina sitä santsauslautasta, jos olo on jo täysi. Sellainen voi johtaa terveysriskeihin, mukaan lukien lyhyempi elinikä, sydän- ja verisuonitaudit ja tyypin 2 diabetes. Ikääntyäkseen hyvin ja elääkseen pidempään on parasta noudattaa tasapainoista ruokavaliota ja terveellisiä ruokailutottumuksia.

4. Liiku säännöllisesti

Liikkuminen on tärkeä osa ikääntymisessä. Jos liikut vähän, ikäännyt nopeammin. Nainen voi menettää keskimäärin 23 prosenttia lihasmassastaan ​​30–70-ikävuoden välillä, jos hän ei tee sen eteen mitään. Säännöllinen liikunta vähentää myös mahdollisuuksia sairauksiin, joita esiintyy ikääntyneillä, kuten Alzheimeria.

5. Ole yhteydessä muihin ihmisiin

Yhteisen ajan viettäminen ystävien ja sukulaisten kanssa ei ole vain hauskaa, vaan se voi auttaa sinua myös elämään pidempään. Niillä, joilla on vahvat sosiaaliset siteet, osoitettiin olevan 50 prosenttia suuremmat mahdollisuudet elää pidempään kuin niillä, joilla ei ole lainkaan tai vähän sosiaalisia kontakteja.

6. Suojaudu auringolta

Aurinko vanhentaa ihoa ja aiheuttaa ihosyöpää. Tämän jo varmasti tiedät, mutta ei voi koskaan muistuttaa siitä, kuin tärkeää on suojautua auringolta. Auringosta saadaan kuitenkin D-vitamiinia, joten käytä aurinkorasvaa, aurinkohattuja aurinkolaseja ja mene ulos, kun siellä paistaa aurinko.  

7. Nuku tarpeeksi pitkiä yöunia

Tarvitset joka yö noin 7–9 tuntia unta. Jos ei nuku tarpeeksi, lisää se monien tautien riskiä, kuten Alzheimerin, sydänsairauksien, masennuksen ja diabeteksen. Hyvät yöunet vaikuttavat myös ihon ikääntymiseen. Unen aikana keho vapauttaa kasvuhormonia, joka auttaa palauttamaan kollageenia ja elastiinia, jotka ovat välttämättömiä nuoren ja terveeltä näyttävän ihon rakennuspalikoita.

Lähde: Real Simple