Kauneuden maailmassa on omanlaisia ironisia asioita.

Ironiaa on moneen lähtöön eikä kauneuden maailma jää ilman omaa osuuttaan. Naistenlehti Marie Claire listasi esimerkkejä kauneusironioista, joista alla 7 poimintaa.

7 kauneuteen liittyvää ironiaa hiuksista ihonhoitoon:

1. Joudut leikkaamaan hiuksia kasvattaaksesi niitä

Helppoa. Mitä kauemmin olet ilman leikkuuta, sitä pidemmälle hiukset haaroittuvat aiheuttaen kuivuutta ja vahinkoa – mikä sinun täytyy leikkauttaa pois vahingot korjataksesi.

2. Finnien puristelu niiden poistamiseksi toimii päinvastoin

Mitä enemmän puristelet ihoasi päästäksesi eroon finneistä ynnä muusta, sitä enemmän vain luot niitä. Koeta siis antaa kasvojesi olla rauhassa.

3. Mitä enemmän käytät huulirasvaa, sitä enemmän ”tarvitset” sitä

Tämä on ikävä oravanpyörä. Kun ihoa kuivuu pois, keho viestii alempia kerroksia tuottamaan uusia ihosoluja. Huulirasva hidastaa kuitenkin kuivumista, joten kuolleet ihosolut päällä eivät kuivu niin nopeasti ja iho ei lähetä viestejä uusien ihosolujen tarpeesta. Kun huulirasvaa kuluu pois, ei kuolleita ihosoluja ole korvaamassa uusia, joten huulet tuntuvat kuivilta.

4. Kokeilet eri hiusvärejä, mutta paras on se, jonka kanssa synnyit

Sinulle sopivin hiusväri voi loppujen lopuksi olla juuri se oma, luonnollinen värisi. Parasta kuitenkin on, ettei väriä välttämättä edes muista, jos hiuksiaan on värjännyt monta vuotta ja juurikasvun hoitaa pois heti, kun sitä vähänkään näkyy. Onneksi on olemassa ne ah, niin ihanat lapsuuskuvat!

5. Yritykset saada ripset näyttämään pidemmiltä voivat vahingoittaa niitä

Ripsiväri toimii, kunhan sitä ei jaa kenenkään toisen kanssa. Taivuttimet eivät ole pahasta, kunhan et purista liikaa. Tekoripset ja pidennykset ovatkin sitten eri juttu. Pienten kuitujen liimaaminen oikeisiin ripsiin voi aiheuttaa sarveiskalvon tulehdusta, silmäluomen tulehdusta, silmäluomen turvotusta sekä pysyvää tai väliaikaista ripsien lähtöä.

6. Meikillä meikitöntä tyyliä

Luonnollisuus on ollut meikissäkin yksi suosittu trendi viime aikoina – eli kasvoille laitetaan meikkiä pyrkimyksenä näyttää siltä kuin meikkiä ei kuitenkaan olisi.

7. Uutudet ovat olleet olemassa tuhansia vuosia

Osaa kauneusmaailman trendeistä ja erilaisista ainesosista markkinoidaan uutuuksina, vaikka ne olisivat olleet olemassa tuhansia vuosia – kuten kurkuman käyttö.

Lähde: Marie Claire