7 asiaa, joita ei koskaan kannata laittaa kasvoille

Näitä laittamalla kasvoillesi et saa aikaiseksi oikein mitään hyvää.

Kasvojen ihoa ajatellen omille kasvoille ei kannata laittaa ihan mitä tahansa tököttejä. Kosmetiikan ihotautilääkäri David Colbert kertoi selvennykseksi Good Housekeeping -sivustolle 7 asiaa, joita kasvoille ei kannata laittaa.

1. Hiuslakka

Olet saattanut ehkä jostain kuulla, että se auttaisi meikkiä pysymään, mutta sitä ei kuitenkaan koskaan pitäisi suihkutella kasvoille, koska siinä olevat lakat ja alkoholi kuivattavat ihoa ja voivat myös ärsyttää sitä. Kuivunut iho taas voi saada sinut näyttämään vanhemmalta.

2. Deodorantti

Deodoranttia ei kannata sutaista kasvoille siinä toivossa, että se auttaisi estämään hikeä tuhoamasta meikkiäsi.

3. Vartalovoide

Olisi mukavan helppoa lätkiä vain yhtä voidetta koko keholle, mutta vartalolle tarkoitetut ovat yleensä paljon paksumpia ja niissä on usein hajusteita, jotka voivat ärsyttää kasvojen ihoa. Kasvoilla kannattaakin aina käyttää jotain hellempää tuotetta.

4. Shampoo

Shampootakin kannattaa käyttää vain sinne, minne se on tarkoitettu. Jos pesisit kasvosi shampoolla, niistä tulisi todella kuivat ja hilseilevät.

5. Jalkarasvat

Tämän pitäisi olla melko selvä asia, ettei se kuulu kasvoille, mutta jos olet epätoivoinen eikä muuta ole lähettyvillä, voi ajatus tulla mieleen. Jalkarasvaa ei kuitenkaan kannata laittaa kasvoille, koska ne on valmistettu rikkomaan jalkojen paksuja kovettumia ja niissä on usein aineita, joita et halua lähelle kasvojasi.

6. Etikka

Etikkaa voi käyttää kasvovetenä, mutta on parempi hankkia kasvovesi, jossa sitä on, kuin napata etikkaa keittiön kaapista. Etikasta voi haihtua ajan myötä vettä ja siitä voi tulla vahvempaa, joten jos käytät sitä ihollesi, se voi oikeasti polttaa, jos et tarkalleen tiedä, kuinka kauan sinulla on ollut se hallussasi.

7. Majoneesi

Tätä ainesosaa on monissa tee se itse -hiusnaamioissa, koska se kosteuttaa hiuksia. Ei ole kuitenkaan hyvä idea laittaa sitä kasvoillesi, koska se on liian hapanta ja tukkivaa, joten ihosi ei saa hengittää ja huokoset voivat tukkeutua.

Lähde: Good Housekeeping


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.