Näiden ihanien neuvojen avulla voit näyttää, että välität! Myös itsestäsi!

Joulu on antamisen aikaa ja antaminenhan voi olla aivan yhtä hyvin aineetontakin! Onko sinulla ystävä tai läheinen, jolla on juuri raskasta? Näytä hänelle, että välität, sillä jo se voi riittää parantamaan hänen olonsa. Seuraavien neuvojen avulla alakuloisinkin mieli piristyy!

 1. Kuuntele
  Kun elämässämme on myllerryksiä, ei ole parempaa kuin ystävä, joka kuuntelee. Toiselle puhuminen asettaa usein asiat perspektiiviin ja auttaa mahdollisesti jopa löytämään ongelmiin ratkaisun. Et välttämättä osaa tarjota ratkaisua, mutta usein jo pelkkä kuunteleminen on enemmän kuin tarpeeksi.

 2. Halaa
  Normaalioloissa (korona-aika poissuljettuna) halaaminen on ihana asia, joka kannattaa harrastaa! Halaamisen on todettu vähentävän kummankin osapuolen stressiä merkittävästi. Kahden ihmisen halatessa kehossa erittyy nimittäin hyvän olon hormonia, joka nimensä mukaisesti saa aikaan hyvän olon. Halauksen avulla voi välittää tunteita, joita on vaikea sanoa sanoin.

 3. Naurakaa yhdessä
  Jos läheiselläsi on ongelmia, auta häntä löytämään huumoria asiasta. Nauru saa läheisesi tuntemaan olonsa paremmaksi, ja auttaa usein asettamaan ongelman oikeisiin mittasuhteisiin. Huumorin avulla ongelmakaan ei tunne enää yhtä isolta.

 4. Kokatkaa
  Yhdessä kokkaaminen ja syöminen rentouttaa ongelmiensa kanssa painivan läheisesi ja auttaa usein viemään ajatukset muualle. Yhteisen ruuan ääressä keskustelu on monen mielestä rentouttavaa, ja hyvä ruoka taikoo kelle tahansa paremman mielen.

 5. Käykää kävelyllä
  Lyhytkin kävely on loistava tapa purkaa stressiä. Jos tunnet olosi stressaantuneeksi, vie ystäväsi kävelylle! Vetäiskää lenkkarit jalkaan ja menkää happihyppelylle vaikkapa kotikulmillenne. Se ei maksa mitään ja saatte tuuletettua ongelmien painamaa pääkoppaa mukavasti. Monesti hyvä kävely auttaa myös löytämän ratkaisun ongelmiin aivan kuin itsestään!

 6. Shoppailuterapiaa
  Onko parempaa tapaa piristää itseään, kuin shoppailuretki ystävän kanssa? Älkää keskity asioihin, joita tarvitsette, vaan asioihin, joita haluatte. Uusi ihana kynsilakka tai huulipuna on täydellinen piristysruiske, jotka tuovat kaivattua väriä, jos olo on alakuloinen. Käykää shoppailun lomassa testaamassa uusi kahvila ja hemmotelkaa itseänne kukkuraisimmilla överikahveilla jonka listalta löydätte!

Onko sinulla ystävä, joka kaipaisi piristystä? Kokeile yllättää hänet näillä vinkeillä! Jaa vinkit myös ystävillesi!

Lähde: Celebs Pulse