Naisilla on monenlaisia syitä siihen, että he teeskentelevät orgasmin seksin aikana.

Tutkijat ovat tunnistaneet kuusi erilaista syytä naisten orgasmin teeskentelylle. Tulokset ovat saatu parista kyselystä, joihin osallistui yli 350 naista.

Kyselyiden tulokset julkaistiin Archives of Sexual Behavior -lehdessä, kertoo Women’s Health. Kyselyiden mukaan naisten syyt orgasmin teeskentelylle vaihtelevat sen mukaan, onko kyse yhdynnästä vai suuseksistä.

Yhdynnän aikana naiset teeskentelevät orgasmin neljästä pääsyystä:

  • eivät halua loukata kumppanin tunteita
  • he tuntevat epävarmuutta orgasmien saamisesta
  • yhdyntä on ohi nopeammin
  • he yrittävät lisätä omaa kiihotustaan

Syyt teeskentelylle suuseksin aikana olivat erilaiset. Naiset myönsivät kyllä teeskentelevänsä lisätäkseen omaa kiihotustaan ja suojellakseen kumppaninsa egoa, mutta sen lisäksi he kertoivat kaksi muuta syytä:

  • he haluavat välttää suuseksiin liittyvää ahdistusta teeskentelemällä orgasmin
  • he yrittävät vaikuttaa ”normaaleilta” sen sijaan, että paljastaisivat, että heillä kestää kauemmin laueta tai he eivät pysty siihen ollenkaan

Tutkimusta tekemässä olleen Allan Fenigsteinin mukaan tulokset kertovat siitä, että joskus naiset ajattelevat, että on järkevää tai jopa tärkeää teeskennellä orgasmi. Todellisuudessa orgasmin teeskentely ei auta sinua eikä kumppaniasi.

Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaisen mukaan suomalaisten tulisi pyrkiä pois orgasmikeskeisyydestä – voit lukea aiheesta lisää täällä. Naisten orgasmiongelmista voit lukea lisää täällä.

Lähde: Women’s Health