6 minuutin sääntö voi tehdä seksielämästäsi tyydyttävämmän – tästä on kyse

Tutkimuksessa havaittiin, että kuudella lisäminuutilla oli iso vaikutus seksielämän nautinnollisuuteen.

Seksielämästä voi tehdä entistä tyydyttävämmän helpolla tavalla: käyttämällä kuusi minuuttia ennen ja jälkeen yhdynnän helliin hetkiin kumppanin kanssa. Trojan-kondomimerkin ja Sex Information and Education Council of Canadan (SIECCAN) tutkimuksen mukaan tätä kutsutaan kuuden minuutin säännöksi, kertoo Refinery29.

Tutkimuksessa selvisi, että seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta ihmiset, joiden seksielämään kuului seksiä edeltävää hellyyttä (suutelua, halailua, koskettelua vyön alapuolelta jne), kertoivat olevansa todella tyytyväisiä seksuaalisesti. Vielä suurempi määrä (56% miehistä ja 55% naisista) oli tyytyväisempiä, jos tätä samaa hellyyttä oli kuuden minuutin ajan seksin jälkeen.

”Etenkin heterosuhteissa ’päätapahtuma’ on yleensä penis emättimeen -yhdyntä”, seksuaalisuuden professori Robin Milhausen Guelphin yliopistosta kertoi.

”Usein unohdamme sen mahdollisuuden, mikä tulee seksin jälkisestä lähentymisestä. Olemme haavoittuvaisia, rentoutuneita, tunnemme todellista yhteyttä ja näin se on täydellinen hetki intiimiyteen, joka voi johtaa parempaan seksuaaliseen tyytyväisyyteen”, hän jatkoi.

Tutkimukseen osallistui 1 500 kanadalaista, jotka olivat iältään 18-24-vuotiaita.

Kuusi minuuttia on kriittinen aika

Seksivalmentaja, Find Your Pleasure: The Art of Living a More Joyful Life -kirjan tehnyt Cynthia Loyst kertoi Refinery29:lle, että olitpa sitten pitkässä parisuhteessa tai vain yhden yön juttujen perässä, osoittaa ajan käyttäminen hellyydenosoituksiin ennen ja jälkeen seksin huomaavaisuutta ja kunnioitusta, joka on olennaista nautinnollisen seksuaalisen kohtaamisen kannalta.

Mutta miksi juuri kuuden minuutin sääntö? Refinery29:n mukaan yleisesti mitä pidempi koko seksuaalinen kohtaaminen on, sitä tyytyväisempiä ihmiset kertovat olevansa, mutta mielihyvä ja nautinto laski, jos kesto oli alla kuusi minuuttia.

”Kuusi minuuttia on kriittinen aika. Seksielämäänsä tyytyväisimmät tekevät monenlaisia aktiviteetteja… Se on yksinkertainen asia, jonka ihmiset voivat tehdä parisuhteissaan eikä se maksa mitään”, Milhausen sanoi.

Loyst on samoilla linjoilla siitä, että kuusi minuuttia on lyhin aika optimaalisen mielihyvän kannalta, mutta sen ei pitäisi olla ehdoton sääntö.

”Ei siitä ole haittaa, jos se kestää hieman pidempään sekä ennen että jälkeen seksin”, hän huomautti.

Esileikki ja jälkileikki nimettävä uudelleen

Refinery29:n mukaan vaikka tutkimukseen osallistunet miehet kertoivat nauttivansa seksistä enemmän, jos he noudattivat kuuden minuutin sääntöä, osoitti tutkimus heidän saavan orgasmin, vaikka sääntöä ei olisi noudatettu. Naisista sen sijaan 61 prosenttia ei saanut orgasmia ilman kuuden minuutin sääntöä.

Loystin mukaan yhdynnän tai miesten orgasmin saamisen kokeminen ’päätapahtumana’ on suurin ongelma siinä, miten seksiin nykyisin suhtaudutaan.

”On ajatus siitä, että naiset näkevät seksin yhdellä tavalla ja miehet toisella tavalla. Meidän täytyy nimetä ’esileikki’ ja ’jälkileikki’ uudelleen vain ’seksuaaliseksi leikiksi’, koska se kaikki on seksuaalista mielihyvää”, hän kertoi Refinery29:lle.

Loystin mukaan tutkimuksen antama uusi data on lupaavaa, koska se viestii muutoksesta Z-sukupolven asenteissa suostumusta kohtaan.

”Tämä data osoittaa, että ihmisten todella täytyy kokea, että heidän vartaloaan kunnioitetaan, etenkin seksin jälkeen, ja siinä on molemminpuolista nautintoa kummallekin”, Loyst totesi.

Lähde: Refinery29


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.