Se on mielipideasia, onko vaginasta tulevat odöörit hyvän- vai pahanhajuisia.

Kaikki tuoksahtelut eivät ole kuitenkaan hyvä asia. Aiemmassa uutisessa kerrottiin 11 syytä miksi vagina voi tuoksahdella, eikä kyse ole mistään kukkaistuoksuista. Moni niistä liittyi omaan virheelliseen toimintaan. Alapää puhdistuu yleensä itsestään, jolloin sinne ei synny ongelmia. Aina ei käy niin, joka voi selvitä sieltä tulevien hajujen avulla. Tässä on viisi erilaista hajua, joissa on jotain tuttua jostain muualta, ja jotka viittaavat johonkin vaivaan.

1. Pistävä kalan haju

Jos alapää haisee kalalle, voi kyse olla bakteerivaginoosista. Se on erittäin yleinen alapäässä oleva tulehdus, joka voi syntyä esimerkiksi sen takia, että on harrastanut seksiä uuden kumppanin kanssa. Se nimittäin liittyy alapäässä olevien bakteerien epätasapainoon.

2. Oluen tuoksu

Alapää voi todellakin tuoksua myös oluelle ja samalla vähän makealle. Silloin kyseessä voi olla hiivatulehdus. Hajun lisäksi on varmasti muitakin oireita, kuten kokkaremaista vuotoa ja kutinaa.

3. Metalli- ja kolikkomainen tuoksu

Metallinen haju ei johdu mistään oireesta, josta kannattaisi hätääntyä. Se liittyy vain tiettyyn vaiheeseen kuukautiskiertoa. Sellaista hajua voi esiintyä vuotopäiviä ennen ja niiden jälkeen.

4. Mätä ja todella epämiellyttävä haju

Tätä hajua voidaan kuvata erittäin epämiellyttäväksi. Sitä voidaan kuvailla esimerkiksi mädän hajuksi. Jos alapää haisee sellaiselle, kannattaa tarkistaa, että tamponi ei ole unohtunut sinne. Silloin voi olla jo kiire. Se voi aiheuttaa myös kuumetta ja kipua lantiossa.

5. Pissan haju

Vaikka pissa tulee alapäästä, ei se yleensä jätä sinne pissan hajua. Jos alapää kuitenkin haisee pissalle, voi kyseessä olla virtsatietulehdus.

Lähde: The Sun