Oletko suunnitellut tipatonta tammikuut? Jos seuraava lista ei vakuuta sinua, niin ei sitten mikään!

Tuliko jouluna juotua terästettyä glögiä kaksin käsin ja siemailtua munatoteja liiankin kanssa? Monella on nyt suunnitelmissa viettää klassinen tipaton tammikuu. Jos et ole itse vielä aloittanut, ehdit vielä hyvin mukaan. Näiden erinomaisten syiden vuoksi tipaton tammikuu on loistava idea!

 1. Olet paremmalla tuulella
  Vaikka moni varmasti ajattelee, että lasillinen viiniä piristää mukavasti ja tekee kaikesta hauskempaa, ei tämä välttämättä pidä paikkaansa, päinvastoin. Jos alkoholin kulutuksesta on tullut selviytymisstrategia, saatat todellisuudessa olla masentunut tai ahdistunut, ja turrutat tunteesi alkoholilla. Alkoholilla on kuitenkin tapana vain pahentaa näitä tunteita. Tipaton tammikuu ei tietenkään paranna masennusta mutta saat sen verran etäisyyttä alkoholista, että pystyt pohtimaan rauhassa, miksi kulutat alkoholia ja onko se sinulle hyväksi. Nyt onkin loistava tilaisuus tehdä asialle jotain!

 2. Nukut paremmin
  Moni ajattelee, että alkoholi auttaa nukahtamista. Tämä periaatteessa pitääkin paikkansa, sillä itse nukahtaminen saattaa todellakin helpottua. Ongelmana kuitenkin on, että alkoholi voi saada sinut heräämään aamuyöllä kesken unien, eikä unen saaminen enää olekaan helppoa. Unen laatu kärsii ja REM-unesi vähenee. Tipaton tammikuu auttaa sinua saamaan kunnon unet!

 3. Vyötärösi kapenee
  Alkoholi on täynnä salakavalia kaloreita, jotka ovat kaiken lisäksi nestemäisiä. Juodessasi nestettä se ei täytä sinua ruuan tavoin, jolloin juomisen lisäksi myös syöt kaloreita enemmän. Juotuasi alkoholia syöt myös helposti roskaruokaa eikä itsekuri toimi entiseen malliin. Tipaton onkin loistava sauma tiputtaa painoa!

 4. Säästät rahaa
  Suomessa alkoholin juominen on todella kallis harrastus, etenkin ravintoloissa ja baareissa. Kuukauden tauko alkoholin nauttimisessa pitääkin kukkarosi mukavan muhkeana!

 5. Ihosi on kirkkaampi
  Alkoholin juominen kuivattaa kehoasi, sillä se saa nesteen poistumaan kehostasi muita juomia nopeammin. Tämän seurauksena myös ihosi kuivuu. Alkoholi aiheuttaa myös helposti aknea ja nopeuttaa ihosi ikääntymisprosessia.

Vau! Siinä oli monta syytä ryhtyä tipattomalle! Jaa artikkeli ystävillesi, jotka haluat mukaasi tipattomalle!

Lähde: Celebs Pulse