Nämä voivat olla merkkejä siitä, että sinun olisi syytä parantaa tapojasi ystäviesi kohtelussa.

Ystävyyssuhteissa, kuten muissakin ihmissuhteissa, on hyviä ja huonoja aikoja. Hyvä ystävä kyllä tunnistaa ja tietää, milloin sinulla on huono päivä, mutta tästä huolimatta on helppo päätyä huonoihin tapoihin ilman, että sitä edes itse huomaa.

Ystävät eivät aina kuitenkaan sano suoraan, jos käytöksessäsi olisi parantamisen varaa. Siksi alle onkin listattu viisi tapaa, miten saatat olla huono ystävä.

1. Olet jatkuvasti myöhässä

Välillä jokaisella on kiireitä, se on ymmärrettävää. Jos ystäväsi eivät kuitenkaan luota enää siihen, että olisit ajoissa paikalla, olet huono ystävä.

”Jos tulet myöhässä tai et tule paikalle ollenkaan, viestität ystävillesi, ettei heidän aikansa ole yhtä arvokasta kuin sinun. Se vähentää toisen ihmisen arvoa”, New Yorkin yliopiston lääketieteellisen psykiatrian professori Irene S Levine kommentoi Women’s Healthille.

Mieti kunnolla, millaisen olon saat ystävillesi ja olisiko omien aikataulujesi arvioiminen uudelleen tarpeen.

”Tai jos olet myöhässä vain yhden tietyn ihmisen kohdalla, ota huomioon, että myöhästelysi voi heijastaa kiinnostuksen puutetta ystävyyssuhdetta kohtaan”, Levine sanoi.

2. Olet liian tarvitseva

Ystävät auttavat toisiaan, mutta pyydätkö enemmän palveluksia kuin mihin itse suostut? Ystäväsi todennäköisesti huomaa sen ja se voi rasittaa. Levinen mukaan ystävyyssuhteiden pitää olla vastavuoroisia – ei koko ajan, mutta pitkässä juoksussa.

3. Odotat ystävyyden pysyvän muuttumattomana

Ihmiset muuttuvat ja niin muuttuvat myös ystävyyssuhteet. Jos odotat – ja jopa painostat – parasta ystävääsi olemaan samanlainen kuin opiskeluaikoina, tulet turhautumaan ja mahdollisesti menettämään ystäväsi. Levine neuvoikin hyväksymään ystävän sellaisena kuin hän on nykypäivänä sen sijaan, että olettaisi hänen olevan samanlainen kuin kymmenen vuotta sitten.

4. Puhut liikaa

Käytkö ystäväsi kanssa keskusteluja vai monologeja?

”Jos sinä hoidat kaiken puhumisen, et ehkä edes huomaa ystävisi pyörittelevän silmiään sinulle tai katselevan kelloaan”, Levine tokaisi Women’s Healthille.

Usein naiset koettavat osoittaa solidaarisuutta – kuten ”Sama tapahtui minulle! Kerran….” – ja saattavat epähuomiossa viedä suunvuoron ystäviltään ja saada heidät tuntemaan olonsa vähäpätöisemmäksi.

5. Et koskaan suunnittele

Kysytkö ystäviäsi ulos vai odotatko heidän pyytävän sinua? Luotatko heidän keksivän suunnitelmat joka kerta? Levinen mukaan ystävät voivat tulkita sen kiinnostuksen puutteeksi, jos et koskaan itse tee aloitetta ja he saattavat lopettaa sinun kysymisen mukaansa jonnekin. Hyvä sääntö olisikin, että jokaista ystäväsi ehdotusta vastaan itse ehdottaisi vastavuoroisesti jotain.

Lähde: Women’s Health