Vanhemmuudesta ja humalatilasta löytyy yhtäläisyyksiä.

Ennen päänsäryn kera herääminen lauantaiaamuna ja oksennuksen löytäminen hiuksista tarkoitti turhan kosteaa bileiltaa. Kun on tullut äidiksi, se tarkoittaakin vain valvottua yötä, kun on koettanut saada pienokaisen nukahtamaan – oksennus vain on vaihtunut pukluihin.

Tämä ei ole ainoa tapa, miten lapsen saaminen voi olla samankaltaista kuin humalassa oleminen.

Alla 5 muuta yhtäläisyyttä.

1. Laulaminen

Kukapa ei olisi humalassa lauleskellut? Kun on saanut lapsia, moni vanhempi huomaa lauleskelevansa paljon. Laulaminen on apu lohduttaa ja viihdyttää pikkuista ja moni koettaa laulaen saada lastaan nukahtamaan. Onneksi lapsi sentään arvostaa lauluasi, bilekaverisi sen sijaan saattoivat olla hyvinkin toista mieltä.

2. Itkeminen

Humalassa pieninkin asia voi johtaa itkuun. Samaa voi tapahtua tultua äidiksi. Tunteet ovat pinnassa ja jopa yksikin poikkipuolinen sana tuntemattomalta esimerkiksi kaupassa voi saada itkemään.

3. Taistelu unille menosta

Oletko koskaan kokeillut saada humalaista ihmistä kotiin nukkumaan, kun hän on halunnut jatkaa vielä juhlia? No, samanlaista se on, kun koettaa saada lapsia unille. Vilkas taapero tekee kaikkensa, ettei tarvitsisi mennä vielä sänkyyn – aivan kuin humalainen juhlijakin.

4. Roskaruoan syöminen

Olit sitten humalassa tai väsynyt vanhempi, viimeinen asia, joka on mielessä, on tehdä ruokaa. On paljon helpompi napostella sipsejä, keksejä, muroja – tai hyvänä päivänä syödä esimerkiksi mikropitsaa.

5. Tyhmyys

Liian monen alkoholijuoman jälkeen moni on saanut huomata olevansa kömpelömpi, unohtelevaisempi ja ajattelun kanssa tuntuu olevan ongelmia. Tätäkin tapahtuu lasten tultua osaksi elämää. Äidit ovat kertoneet muun muassa huomanneensa olevansa laittamassa jääkaappiin jotain sinne kuulumatonta tai avaamassa kotiovea auton avaimilla – näin parina esimerkkinä.

Lähde: Metro