Yllättävää kyllä, moni terveellisen kuuloinen tapa onkin kaikkea muuta.

Valtaosa meistä haluaa tehdä hyviä päätöksiä, jotka edistävät terveyttämme, mikä on tietysti hyvä asia. Ongelmana on kuitenkin se, että usein luulemme tekevämme hyviä päätöksiä, mutta todellisuudessa meillä on väärää tai harhaanjohtavaa tietoa tai uskomuksia, kun teemme päätöksiä.

Moni luulee panostavansa terveyteensä, mutta saattaakin todellisuudessa vahingoittaa terveyttään tietämättään sitä.

Seuraavat asiat ovat sellaisia, joita moni pitää terveellisenä, mutta jotka todellisuudessa voivat vahingoittaa sinua.

 1. Treenaaminen joka päivä
  Säännöllinen liikunta on totta kai todella tärkeää terveyden kannalta, mutta joka päivä ei missään nimessä kannattaisi treenata tai liikkua. Se nimittäin voi uuvuttaa kehon ja aiheuttaa pahimmillaan jopa erilaisia vammoja. Kannattaa ehdottomasti pitää viikossa myös lepopäiviä!

 2. Nukkuminen pidempään viikonloppuna
  Moni ajattelee varmasti, että kannattaa nukkua viikonloppuisin pidempään, jotta saa unta varastoon ja univajeen kuitattua. Kroppa ei kuitenkaan toimi niin, ja liian pitkään nukkumisesta voi olla jopa haittaa, sillä säännöllinen rytmi olisi keholle kaikkein paras tapa.

 3. Yrttitee ennen nukkumaanmenoa
  Usein sanotaan, että ennen nukkumaan menoa kannattaisi juoda yrttiteetä, sillä se rauhoittaa. Osa yrttiteelaaduista onkin varmasti hyviä tähän tarkoitukseen, mutta eivät kaikki. Yrttiteenkin kohdalla kannattaa varmistaa, ettei se sisällä kofeiinia, ginsengia, ginkoa tai guaranaa.

 4. Rentoutuminen punaviinilasillisen avulla
  Vaikka lasillinen viiniä saisikin sinut rentoutumaan, on olemassa paljon terveellisempiäkin tapoja rentoutua. Alkoholin kulutuksessa on aina haittapuolensa, ja alkoholin juominen esimerkiksi heikentää unen laatua.

 5. Ruskettuminen
  Moni ajattelee varmasti, että auringon paistaessa kannattaa tankata D-vitamiinia ja saada kaikki mahdolliset auringonsäteet talteen. Moni myös yhdistää kauniin päivetyksen terveisiin elämäntapoihin ja kalpeuden sairaalloisuuteen. D-vitamiini kannattaa kuitenkin hankkia ruoasta tai lisäravinteista, ja suoraa auringonpaistetta kannattaa ehdottomasti välttää ja suojata ihonsa auringolta.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Best Life