5 päivittäistä asiaa, jotka ovat haitaksi jaloillesi

Todennäköisesti teet yhtä niistä parhaillaan.

Jalkoihin kiinnittää usein enemmän huomiota kesän ja kevään aikana, kun ne todennäköisemmin pääsevät esille toisin kuin talvipakkasilla. Jaloista kuitenkin kannattaisi huolehtia ympäri vuoden ja onkin olemassa päivittäisiä tapoja, jotka voivat saada jalkasi näyttämän vähemmän upealta.

Alla on viisi tällaista tapaa, joista olisi hyvä päästä eroon.

1. Istut koko päivän. Tämä on monen kohdalla totta. Istuminen hidastaa verenkiertoa saaden nestettä kertymään jalkoihin, mikä taas voi johtaa suonikohjuihin, turvonneisiin nilkkoihin ja veritulppiin. Parantaaksesi verenkiertoa, muista pitä nopea tauko joka tunti ja kävele ja venyttele jalkojasi.

2. Ristit jalkojasi liian usein. Vastoin yleistä uskomusta, jalat ristissä istuminen ei aiheuta suonikohjuja. Se kuitenkin laittaa hieman painetta suonille, mikä voi pahentaa ongelmaa saaden veren kertymään ja suonten seinämät pullottamaan.

3. Unohdat jalkasi kuorinnan ja kosteusvoiteen käytön yhteydessä. Samoin kuin kasvojen, myös jalkojen kuorinta ja kosteusvoiteen käyttö jaloissa on suotavaa. Jalkoja voi kuoria kasvoja useammin, mutta 2-3 kertaa viikossa on tarpeeksi. Kun on kyse kosteusvoiteen käytöstä, sitä kannattaisi laittaa ainakin kerran päivässä. Voit myös lisätä kosteutusta valiten kosteuttavia versioita suihkusaippuasta, ihokarvojen poistoon tarkoitetuissa voiteissa ynnä muissa jalkatuotteissa.

4. Olet laiska, kun höyläät. Käytit sitten palasaippuaa ihokarvojen poistoon tarkoitetun voiteen sijaan tai vain kertakäyttöisiä, yksiteräisiä höyliä, et tee palveluksia itsellesi. Ajattele asiaa näin: jos kyse olisi kasvoistasi, et olisi niin välinpitämätön ja jalkasi ansaitsevat yhtä hyvää hoitoa. Höylä (jossa on ainakin 4 terää) pitäisi vaihtaa 5-7 käyttökerran jälkeen tai heti, kun se alkaa vaikuttaa tylsältä tai ruosteiselta.

5. Et hoida haavoja ja naarmuja oikein. Oli se sitten höylän aiheuttama jälki, hyönteisen pisto tai vain naarmu, hoitamattomina nämä voivat jättää arpia. Jos sinulla on jo näkyviä arpia, voit käyttää arpiin tarkoitettua hoitavaa tuotetta tai vain E-vitamiiniöljyä, joka on täynnä antioksidantteja parantamaan vahingoittuneen ihon ulkonäköä.

Lähde: Marie Claire


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.